Cancerul de colon este o boala care afecteaza tot mai multa lume in ultima perioada. Iata insa cateva alimente care consumate regulat te pot ajuta sa cresti sansele de a nu face aceasta boala.
Cercetarile au aratat mult timp ca o dieta bazata pe plante ajuta la combaterea cancerului. Acum, un nou studiu ofera chiar mai multe dovezi ca renuntarea la produsele de origine animala poate reduce riscul de un anumit tip de cancer, cel colorectal.
Echipa care a facut studiul, publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, a cautat sa inteleaga mai bine modul in care o dieta vegetariana afecteaza incidenta cancerului colorectal.
Iata cateva alimente, care aflate regulat in dieta pot ajuta la combaterea cancerului de colon:
Peste gras.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ovaz sau cereale integrale. Ambele sunt foarte bogate in fibre alimentare, iar acestea ajuta ca alimentele sa treaca mai usor prin tractul digestiv, spune Jennifer Fitzgibbon, un dietetician oncologic de la Universitatea Stony Brook Cancer Center din New
York. De ce este atat de important acest lucru? Cu cat toxinele sunt eliminate mai repede si nu sunt depozitate in colon, cu atat riscul de cancer este mai mic.Ulei de masline. Pe langa alte calitati, acest ulei contine Omega-2, acid gras care este asociat cu un risc mai mic de cancer de colon, deoarece reduce inflamatia acestuia.
Fasole. Cel mai multe tipuri de fasole sunt bogate in acid folic, o vitamina B care ajuta la repararea ADN-ului anormal in tractul gastro-intestinal. Boabele de fasole contin si fibre.
Fructe si Legume. In primul rand, fibra din acestea ajuta la mentinerea in “miscare” a sistemului digestiv. Consumul de sase pana la opt portii pe zi de fructe si legume pot asigura pentru organism nutrientii necesari pentru un tract gastro-intestinal “curat”.
sursa: womenshealthmag.com