Iata care  sunt plantele care purifica sangele! Foloseste-le cu incredere!

Iata care  sunt plantele care purifica sangele! Foloseste-le cu incredere!
Iata care  sunt plantele care purifica sangele! Foloseste-le cu incredere!

Te simti obosit, ai mainile si picioarele umflate si ai pielea uscata? Acestea pot fi semne ca sangele tau e plin de toxine si reziduri care ar trebui eliminate.

Sanatatea sangelui- Organele responsabile pentru curatarea sangelui si eliminarea toxinelor sunt rinichii si ficatul. O buna metoda prin care le dam acestora o mana de ajutor este adoptarea unei diete echilibrate si sananatoase care sa includa ceaiuri sau infuzii care imbunatatesc procesul de detoxifiere al sangelui.

Este important ca sangele sa fie ”curat” si sanatos pentru a preveni anumite boli si de asemenea pentru a evita uscarea pileii si imbatranirea prematura.

Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec in limfa si in sange, circuland apoi in intregul corp. Ele se pot acumula la nivelul pielii, in articulatii, in ficat sau splina, determinand boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afectiuni hepatosplenice, guta etc.

Cum se poate detoxifia sangele?

Inainte de a explica ce plante pot ajuta la curatarea sangelui, este important sa stiti ca si anumite alimente pot face acest lucru:
•    Fructe: lamai, struguri, portocale, grapefruit, ananas, fructe de padure, kiwi, capsuni, etc.


•    Legume: usturoi, ceapa, morcovi telina, patrunjel, varza

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Plante medicinale care detoxifiaza

Radacina de brusture- Este o planta excelenta pentru detoxifierea sistemului circulator si limfatic.  O poti gasi la magazinele naturiste si este recunoscuta pentru proprietatile sale de a imbunatati circulatia sangelui, prevenirea retentiei de apa, etc.

Poti bea doua cesti de ceai de radacina de brusture pe zi pe care il preparati adaugand o lingurita de tinctura de adacina de brusture la o cana de apa fiarta.

Socul- Este un laxativ natural eficient si, de asemenea are proprietati detoxifiante si antiseptice. Reduce inflamatia, este un agent astringent si antibacterial natural, curata sangele si ajuta ficatul si rinichii. Este suficient sa beti o ceasca de ceai dupa fiecare masa.

Urzica- Cu siguranta ai auzit de proprietatile excelente ale urzicii. Nu se compara nimic cu o ceasca de ceai de urzica, dupa-amiaza.

Urzica este foarte eficienta pentru detoxifiere, eliminand rapid toxinele din sange si din intreg organismul. Are proprietati diuretice si este buna pentru ficat si rinichi.

Papadia- Un ceai ideal pentru a fi baut dupa-amiaza este cel de papadie.

Ajuta la eliminarea toxinelor si stimuleaza circulatia.

Puneti cateva flori intr-o ceasca de apa fiarta si lasati 5 minute la infuzat.

Isopul- Ai auzit de uimitoarele proprietati ale isopului de a detoxifia sangele si de a elimina grasimile nesanatoase din organism? Poti gasi aceasta planta la magazinele naturiste. Doua cesti de ceai de isop pe zi (adaugati o lingurita de plante la o ceasca de apa fiarta) ajuta la slabit si imbunatatesc circulatia sangelui.


Afla mai multe pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”

Oana Radu, despre relația cu fostul soț. Motivul pentru care s-a hotărât să spună prin ce a trecut. „Ca un dictator. Când a văzut că nu se mai poate, a hotărât să își schimbe moneda.”

VIDEO | Cunoașterea dintre Robi și Teodora e pe cale să se termine?! „Dacă nu interveneau apropiații tăi...”. Aflați răspunsul în noul episod din „Casa iubirii” de vineri, 20 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies