Iata ce seminte din plante iti fac bine la stomac!

Iata ce seminte din plante iti fac bine la stomac!
Iata ce seminte din plante iti fac bine la stomac!

Atunci cand suferi de indigestie, gaze sau balonare, poti scoate asul din maneca, sau, mai concret, cateva seminte din buzunar.

Cele de chimen, de marar, de coriandru, anason sau fenicul sunt cunoscute pentru efectul lor carminativ (favorizeaza evacuarea gazelor intestinale).

Le poti consuma sub forma de ceai, sau in tot felul de retete. Mai multe detalii aflam de la medicul, Carmen Nonn (Medic Specialist Medicina de Familie, competenta in fitoterapie).

Chimenul- este printre cele mai eficiente solutii impotriva problemelor digestive. Este placut la gust si, pe langa efectul de combatere a gazelor, stimuleaza enzimele pancreatice care ajuta digestia.

Are efect antimicrobian, restabilind flora digestiva, efect calmant pentru stomacul afectat de gastrita, stopeaza inmultirea bacteriilor rele care cauzeaza indigestie, gaze si balonare. Chimenul era folosit in trecut la calmarea colicilor bebelusilor – semintele erau pisate si amestecate in apa de baie a celor mici.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum se mai foloseste? Ia cateva seminte de chimen dupa fiecare masa si mesteca-le.

Fa-ti un ceai pe care sa-l consumi tot dupa masa, iar cura cu ulei volatil de chimen (3-4 picaturi de trei ori pe zi) te scapa de viermii intestinali. De asemenea, in caz de aciditate la stomac si senzatie de balonare, poti inmuia semintele in apa, de seara pana dimineata, si consuma apa respectiva.

Semintele de marar- sunt eficiente in indigestie. Fa-ti un ceai din doua lingurite de seminte la 1-2 cesti de apa.

Poti sa combini semintele de marar cu seminte de chimen. Alte infuzii salvatoare sunt din seminte de fenicul, coriandru, anason. De fapt, poti combina semintele dupa pofta inimii!

Seminte de fenicul- sunt utile in indigestie, balonare, sindromul colonului iritabil. Se administreaza sub forma de pulbere, din care se ia cate o jumatate de lingurita inainte si dupa masa. Poti sa mesteci seminte de fenicul de fiecare data cand te simti balonat.

Semintele de coriandru- se consuma sub forma de infuzie, pentru reglarea digestiei, scaderea colesterolului si combaterea colicilor la bebelusi. Se foloseste o lingurita de seminte maruntite la o cana de apa clocotita. Mai pot fi administrate sub forma de pulbere care, consumata frecvent, poate preveni aparitia cancerului de colon si de stomac.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

VIDEO Motivul pentru care Gagea nu este de acord cu prietenia dintre Alexandra și Roberta. „Mi se pare că se cam folosește de tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies