Boala Parkinson. Iata cum poate dansul sa tina boala in frau!

Boala Parkinson. Iata cum poate dansul sa tina boala in frau!
Boala Parkinson. Iata cum poate dansul sa tina boala in frau!

Activitatea fizica este esentiala pentru bolnavii de Parkinson.

Studiile facute in acest sens au demonstrat ca dansul reduce tremuratul si imbunatateste flexibilitatea, precum si starea de spirit a pacientilor bolnavi.

Boala Parkinson este o afectiune neurologica care cauzeaza tremuratul necontrolat, rigiditate, dar si o circulatie sangvina mai lenta. Desi pana in acest moment nu s-a descoperit un tratament care sa ajute tratarea acestei boli, cercetatorii spun ca activitatea fizica este cea care poate imbunatati viata pacientilor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Conform site-ului The Guardian, Alice Underwood, o femeie din Tara Galilor care a fost diagnosticata cu Parkinson a deschis un grup ce vine in ajutorul altor pacienti aflati in aceeasi situatie: ” Am infiintat un grup de dans lunar, pe care multi dintre noi il gasesc placut atat fizic, cat si psihic. 

Facem gratis dans expresiv, iar efectul pozitiv pe care dansul il are asupra noastra este magic.”. Aceasta a fost determinata sa faca acest grup dupa ce a participat la o conferinta, in care un psiholog a explicat cum o persoana bolnava de Parkinson poate avea beneficii prin dans.

Astfel, cercetatorii considera ca dansul imbunatateste atat echilibrul, cat si mobilitatea persoanelor afectate, insa si starea acestora de spirit.  Aceste efecte se datoreaza faptului ca muzica are o influenta deosebita asupra creierului, iar in timpul dansului coordonarea miscarilor este mai usor de facut datorita partenerului ce ii ofera bolnavului mai mult

echilibru si mobilitate.
Sursa: www.dcnews.ro






Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

VIDEO Motivul pentru care Gagea nu este de acord cu prietenia dintre Alexandra și Roberta. „Mi se pare că se cam folosește de tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies