Floricelele de porumb, celebrele popcorn, au ajuns indispensabile atunci cand urmarim un film, in special la cinema, insa medicii avertizeaza ca acestea nu sunt deloc sanatoase.
Pe eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde apar mult mai multe ingrediente decat ''banalele'' boabe de porumb si sare. Majoritatea pungilor contin ulei de soia partial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grasimi trans, precum si alte tipuri de grasimi nesanatoase. De departe, insa, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.
Medicii atrag atentia ca pot aparea grave probleme respiratorii in urma consumului regulat de popcorn, in special cele cu unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emana o substanta aromata numita diacetil.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Potrivit unui expert american, popcornul nu se ”opreste” numai la plamani: floricelele la punga, facute la microunde, pun in pericol chiar si fertilitatea. In ambalaj este o substanta chimica ce trece in floricele si de acolo in organism, unde acest acid ramane timp de mai multi ani, acumulandu-se pana la cote alarmante, si putand astfel cauza infertilitatea, avertizeaza expertii.
Nu in ultimul rand, floricelele de porumb contin foarte multe calorii. Un studiu realizat in cinematografele din SUA a aratat ca o punga de popcorn de marime medie si o bautura contin aproximativ 1.600 de calorii, asta in conditiile in care necesarul unui adult activ pe zi ar fi de 2000 de calorii.
Afla mai multe pe: www.gandul.info.ro