Bunica-mea obisnuia sa imi zica asa: „Daca stii cand si cata sare sa pui in mancare, e imposibil sa nu iti iasa ceva gustos!” Cu sarea nu-i intotdeauna ca-n basmul lui Ispirescu.
Dar e bine sa tii cont de cateva sfaturi.
Bunaoara, despre cartofi.Cartofii curatati de coaja si pusi la fiert pentru piure se sareaza cu cateva minute inainte de a fi gata. Sarea adaugata la inceput ii va intari si nu vor ramane fainosi. Dimpotriva, cand vrei sa faci o supa sau o mancare de cartofi, sarea se pune dintru inceput. Cat despre cartofii prajiti, ei se sareaza abia dupa ce sunt gata.
Nu intamplator am amintit acum despre cata sare pui in cartofi. Reteta pe care vreai sa v-o ofer este aceasta: papricasul de cartofi. Cu untura, in zilele de dulce, si cu untdelemn, in cele de post.
La 5-6 cartofi potrivit de mari, pui o lingura de untura sau doua de untdelemn. Şi pe asta tot de la bunica o stiu: grasimea vegetala trebuie folosita in cantitate dubla fata de grasimea animala. Mai adaugi o lingurita de boia dulce (sau/si un ardei gras ori un gogosar), o ceapa potrivit de mare, taiata maruntel, si-o lingura de patrunjel verde tocat.
Citeste reteta pe ANTENA SATELOR
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro