Despre consumul de cafea s-a scris si continua sa scrie nenumarate studii care arata atat beneficiile, cat si efectele mai putin placute pentru organism.
Vazuta de multi ca „rea”, vinovata de multe necazuri, cafeaua are de fapt mai multe efecte pozitive decat negative, potrivit expertilor internationali reuniti la un salon de specialitate care a avut loc la Bogota la sfarsitul saptamanii trecute.
Jaakko Tuomilehto, profesor de sanatate publica la Universitatea din Helsinki, a declarat pentru AFP ca, „cu cat se bea mai multa cafea, cu atat riscul de diabet este mai redus”. „S-a dovedit ca doua-trei cesti de cafea pe zi scad riscul de diabet cu 10%”, precizeaza profesorul finlandez, a carui tara se numara printre cei mai mari consumatori de cafea din lume, scrie Agerpres.
Cafeaua are si alte calitati, prevenind boli neurologice ca Parkinson si dementa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro