O crusta fina, care se topeste in gura, si crema aromata de lamaie. Echilibru perfect. Ingredientele sunt suficiente pentru 22-24 de bucati.
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina
130 g zahar
un sfert de lingurita sare
170 g unt nesarat, de la frigider, taiat cubulete
Pentru crema:
6 oua mari
390 g zahar
220 ml zeama de lamaie proaspat stoarsa
65 g faina
zahar pudra, pentru decor
Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Într-un castron adanc se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca folosind un mixer, la viteza medie, pana capata un aspect sfaramicios, ca un nisip umed. Se pune intr-o tava unsa cu putin unt (23×33 cm) si se preseaza usor pe fundul tavii. Blatul se coace 20-25 de minute, pana devine auriu.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius si se incepe pregatirea cremei. Într-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie, apoi faina si se omogenizeaza. Crema se toarna peste crusta. Se coace 40-45 de minute, pana cand crema se asaza.
Se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece aprox.
o ora. Cand s-a racit bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Sursa
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina
130 g zahar
un sfert de lingurita sare
170 g unt nesarat, de la frigider, taiat cubulete
Pentru crema:
6 oua mari
390 g zahar
220 ml zeama de lamaie proaspat stoarsa
65 g faina
zahar pudra, pentru decor
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160
de grade Celsius. Într-un castron adanc se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca folosind un mixer, la viteza medie, pana capata un aspect sfaramicios, ca un nisip umed. Se pune intr-o tava unsa cu putin unt (23×33 cm) si se preseaza usor pe fundul tavii. Blatul se coace 20-25 de minute, pana devine auriu. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius si se incepe pregatirea cremei.
Într-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie, apoi faina si se omogenizeaza. Crema se toarna peste crusta. Se coace 40-45 de minute, pana cand crema se asaza.
Se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece aprox. o ora. Cand s-a racit bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro