Ardeiul iute are gustul specific datorita unui ingredient special numit capsaicina.
1. Amelioreaza inflamatiile
Datorita capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietati anti-inflamatorii. Capsaicina blocheaza efficient substanta P, asociata cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de preventie excelenta impotriva artritei.
2. Amelioreaza durerea
Potrivit noilor cercetari in domeniu, ardeiul iute poate reduce in mod eficient durerea cauzata de artrita, psoriazis si neuropatia diabetica.
3. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
A fost demonstrat ca ardeii iuti pot reduce colesterolul si nivelul de trigliceride sau previni cheagurile de sange. Culturile care folosesc ardeiul iute in abundenta au niveluri mult mai scazute ale bolilor de inima si trombozei.
4. Imbunatatesc digestia
Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia.
Alimentele care sunt digerate bine ofera organimsului nutrientii necesari si energie, si alimentele care nu sunt digerate bine produc toxine. Propietati importante tinand cont de faptul ca digestia este esentiala pentru sanatatea noastra.
5. Intareste imunitatea
Culoarea aprinsa de rosu a ardeiului iute provine de la continutul ridicat de beta-caroten, sau pro vitamina A. Doar cateva lingurite de ardei iute pot oferi organismului o doza suplimentara de vitamina C si A, care sunt esentiale in prevenirea infectiilor.
Citeste continuarea AICI.
1. Amelioreaza inflamatiile
Datorita capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietati anti-inflamatorii. Capsaicina blocheaza efficient substanta P, asociata cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de preventie excelenta impotriva artritei.
2. Amelioreaza durerea
Potrivit noilor cercetari in domeniu, ardeiul iute poate reduce in mod eficient durerea cauzata de artrita, psoriazis si neuropatia diabetica.
3. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara A fost demonstrat ca ardeii iuti pot reduce colesterolul si nivelul de trigliceride sau previni cheagurile de sange. Culturile care folosesc ardeiul iute in abundenta au niveluri mult mai scazute ale bolilor de inima si trombozei.
4. Imbunatatesc digestia Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia. Alimentele care sunt digerate bine ofera organimsului nutrientii necesari si energie, si alimentele care nu sunt digerate bine produc toxine.
Propietati importante tinand cont de faptul ca digestia este esentiala pentru sanatatea noastra.
5. Intareste imunitatea Culoarea aprinsa de rosu a ardeiului iute provine de la continutul ridicat de beta-caroten, sau pro vitamina A. Doar cateva lingurite de ardei iute pot oferi organismului o doza suplimentara de vitamina C si A, care sunt esentiale in prevenirea infectiilor.
Citeste continuarea AICI. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro