Millefeuille - Reteta autentic italiana! Vezi cum se face reteta originala!

Millefeuille - Reteta autentic italiana! Vezi cum se face reteta originala!
Millefeuille - Reteta autentic italiana! Vezi cum se face reteta originala!

Iti place celebra prajitura Millefeuille? Iata cum sa o faci exact ca in Italia.

 

Ingrediente:
Pentru crema:
3 linguri zahar
3 galbenusuri
3 linguri faina
coaja rasa de la o lamaie
1 pastaie de vanilie
500 ml lapte cald
1 lingura unt
Pentru asamblare:
300 gr smantana rece
4 foi de aluat de patiserie
fructe proaspete
zahar pudra
Mod de preparare:
1. Amesteca zaharul, galbenusurile, fana, coaja de lamaie si vanilia intr-un vas, la foc potrivit.
2. Adauga laptele cald si continua sa amesteci cu telul. Da flacara la minim si invarte in vas din cand in cand, pana ajunge in punctul de fierbere.
Mai tine pe foc inca vreo 4 minute.
3. Ia de pe foc, adauga untul, omogenizeaza, apoi toarna intr-un bol si lasa sa se raceasca de tot. Baga in frigider.
4. Mixeaza smantana ca sa o transformi in frisca si amestec-o cu compozitia din frigider.
5.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
6. Intinde cate o foaia in ea, inteap-o cu furculita din loc in loc si bag-o apoi in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru circa 15 minut. Procedeaza asa cu toate.
7. Pune o foaie pe un platou, intind uniform o parte din compozitia din frigider, acopera cu a doua foaie de aluat, iarasi cu compozitie si tot asa pana la final.
8. Inveleste prajitura in folie alimentara si bag-o in frigider pentru 30 de minute.
9. Scoate prajitura si decoreaza cu zahar pudra si fructe proaspete.
Sursa

Ingrediente:

Pentru crema:


3 linguri zahar
3 galbenusuri
3 linguri faina
coaja rasa de la o lamaie
1 pastaie de vanilie
500 ml lapte cald
1 lingura unt

Pentru asamblare:

300 gr smantana rece
4 foi

de aluat de patiserie
fructe proaspete
zahar pudra

Mod de preparare:

1. Amesteca zaharul, galbenusurile, fana, coaja de lamaie si vanilia intr-un vas, la foc potrivit.

2. Adauga laptele cald si continua sa amesteci cu telul. Da flacara la minim si invarte in vas din cand in cand, pana ajunge in punctul de fierbere.

Mai tine pe foc inca vreo 4 minute.


3. Ia de pe foc, adauga untul, omogenizeaza, apoi toarna intr-un bol si lasa sa se raceasca de tot. Baga in frigider.

4. Mixeaza smantana ca sa o transformi in frisca si amestec-o cu compozitia din frigider.

5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

6. Intinde cate o foaia in ea, inteap-o cu furculita din loc in loc si bag-o apoi in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru circa 15 minut.
Procedeaza asa cu toate.

7. Pune o foaie pe un platou, intind uniform o parte din compozitia din frigider, acopera cu a doua foaie de aluat, iarasi cu compozitie si tot asa pana la final. 

8. Inveleste prajitura in folie alimentara si bag-o in frigider pentru 30 de minute.

9. Scoate prajitura si decoreaza cu zahar pudra si fructe proaspete.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

De ce cade părul la femei în special toamna. Cum explică specialiștii, principalele cauze

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

VIDEO Roberta și Moldo, deranjați de faptul că Antoni nu recunoaște relația avută cu Rebecca. Ce spune bruneta despre acest lucru. „A venit aici și plângea, iar eu tot pentru el am sărit.”

Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies