Am preparat salata de icre de crap fara gris, dar cine s-a obisnuit sau prefera prezenta grisului, il poate adauga.
Necesar reteta de salata de icre de crap:
200 gr icre
350-400 ml ulei
2 cepe
1 lamaie
sifon
pentru ornat – capere, masline, etc
Punem icrele intr-un vas, adaugam putin ulei si cu o lingura de lemn le frecam pana se desfac, adica incep sa se albeasca.
Retinem deoparte, inainte de a le freca, o lingura cu icre. Pentru a le ajuta sa se desfaca mai usor, in timp ce frecam cu lingura de lemn, putem tine vasul deasupra aragazului aprins sau deasupra unui vas cu apa fierbinte, astfel incat sa se incalzeasca incet fundul vasului cu icre.
Dupa ce s-au desfacut si albit putem lucra cu mixerul pe viteza mica.
Adaugam putin ulei si incorporam bine. Nu punem alt ulei pana nu este bine absorbit cel dinainte. Din cand in cand punem putin sifon, icrele albindu-se treptat. Chiar daca devin apoase cand punem sifon, adaugand ulei si mixand capata din nou fermitate.
Aceasta cantitate de icre poate “lua” mai mult ulei dar nu cred ca este bine sa exageram. Daca doriti sa le inmultiti cu gris sau paine, trebuie retinut ca grisul se fierbe tare si se raceste bine, iar miezul de paine se stoarce bine.
La final adaugam lingura cu icre retinuta la inceput, ce va intarii gustul. Tocam marunt ceapa si o adaugam la icre impreuna cu zeama de la o lamaie.
Sursa
Necesar reteta de salata de icre de crap:
200 gr icre
350-400 ml ulei
2 cepe
1 lamaie
sifon
pentru ornat – capere, masline, etc
Punem icrele intr-un vas, adaugam putin ulei si cu o lingura de lemn le frecam pana se desfac, adica incep sa se albeasca.
Retinem deoparte, inainte de a le freca, o lingura cu icre. Pentru a le ajuta sa se desfaca mai usor, in timp ce frecam cu lingura de lemn, putem tine vasul deasupra aragazului aprins sau deasupra unui vas cu apa fierbinte, astfel incat sa se incalzeasca incet fundul vasului cu icre.
Dupa ce s-au desfacut si albit putem lucra cu mixerul pe viteza mica. Adaugam putin ulei si incorporam bine.
Nu punem alt ulei pana nu este bine absorbit cel dinainte. Din cand in cand punem putin sifon, icrele albindu-se treptat. Chiar daca devin apoase cand punem sifon, adaugand ulei si mixand capata din nou fermitate.
Aceasta cantitate de icre poate “lua” mai mult ulei dar nu cred ca este bine sa exageram. Daca doriti sa le inmultiti cu gris sau paine, trebuie retinut ca grisul se fierbe tare si se raceste bine, iar miezul de paine se stoarce bine.
La final adaugam lingura cu icre retinuta la inceput, ce va intarii gustul. Tocam marunt ceapa si o adaugam la icre impreuna cu zeama de la o lamaie.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro