Limba soacrei, rulada de vinete numai buna de preparat in acest sezon, poarta denumire interesanta datorita umpluturii cu usturoi, invelita intr-o felie de vanata.
Pentru doua portii avem nevoie de:
2 vinete
1 rosie sau un ardei
2-3 linguri maioneza
2-3 catei de usturoi
ulei pentru prajit
sare si piper
verdeata proaspata
Mod de preparare
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Vinetele se spala si se taie pe lung, in fasii subtiri de jumatate de centimetru, ia apoi se presara sare de mare.
Se lasa pe un platou, pentru a se scurge sucul amar. Se spala bine pentru a indeparta cat mai mult sarea si se pun la scurs. La final, se tamponeaza cu servetele absorbante. Se ung cu ulei pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta sau grill, pe ambele parti, conform gustosel.com Pentru umplutura, se amesteca maioneza cu usturoiul pisat. Cand feliile de vanata prajite s-au racit, se trece la formarea si umplerea rulourilor.
Se unge fiecare felie cu putina maioneza picanta si se presara cu piper macinat(optional). La capatul feliei se aseaza o bucata de rosie sau ardei gras si cateva frunzulite de verdeata, apoi se ruleaza.
Sursa: adevarul.ro