Secretul pentru cel mai crocant snitel de vitel cu cartofi la cuptor! Vei face reteta asta in fiecare zi!

Secretul pentru cel mai crocant snitel de vitel cu cartofi la cuptor! Vei face reteta asta in fiecare zi!
Secretul pentru cel mai crocant snitel de vitel cu cartofi la cuptor! Vei face reteta asta in fiecare zi!

Aceasta reteta este simpla, insa foarte gustoasa. Ai nevoie de ingrediente simple.

 

Ingrediente
600g cartofi noi/mici
2 linguri de ulei
2 oua
100g faina
300g de pesmet copt
2 lingurite de piper cayenne
4 fripturi de porc sau vitel (300g fiecare)
50g unt
50g untura
1 lamaie
Jumatate de legatura de patrunjel
Mod de preparare
Preincalzeste
cuptorul la 200 de grade.
Imbraca bine cartofii in ulei, sare si pipet. Pune intr-o tava si coace timp de 40 de minute. Intoarce-i de cateva ori, pana cand devin aurii peste tot.
Separa ouale in doua vase mari si bata albusurile pana cand sunt spumoase. Foloseste o furculita pentru a amesteca galbenusurile. Pune faina intr-un alt vas si pesmetul in alt vas, alaturi de pudra cayenne.
Asezoneaza si cu sare si piper. Pune o folie alimentara pe un tocator si aseaza carnea. Acopera cu alta folie si bate carnea pana ajunge la o grozime de jumatate de centimetru.
Tavaleste fiecare bucata de carne in faina, apoi in galbenus, apoi in albus si la final in pesmet.
Adauga untul si untura intr-o tigaie mare si incalzeste pana cand se formeaza o spuma.
Adauga fripturile si prajeste cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Scurge uleiul in exces si adauga snitelele pe farfurii. Toaca pratrunjelul, adauga cartofii si serveste suc de lamaie.
sursa

Ingrediente

600g cartofi noi/mici
2 linguri de ulei
2 oua
100g faina
300g de pesmet copt
2 lingurite de piper cayenne
4 fripturi de porc sau vitel (300g fiecare)
50g unt
50g untura
1 lamaie
Jumatate de legatura de patrunjel

Mod

de preparare


Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Imbraca bine cartofii in ulei, sare si pipet. Pune intr-o tava si coace timp de 40 de minute. Intoarce-i de cateva ori, pana cand devin aurii peste tot.

Separa ouale in doua vase mari si bata albusurile pana cand sunt spumoase. Foloseste o furculita pentru a amesteca galbenusurile. Pune faina intr-un alt vas si pesmetul in alt vas, alaturi de pudra cayenne.
Asezoneaza si cu sare si piper. Pune o folie alimentara pe un tocator si aseaza carnea. Acopera cu alta folie si bate carnea pana ajunge la o grozime de jumatate de centimetru.

Tavaleste fiecare bucata de carne in faina, apoi in galbenus, apoi in albus si la final in pesmet. 

Adauga untul si untura intr-o tigaie mare si incalzeste pana cand se formeaza o spuma. Adauga fripturile si prajeste cate 3-4 minute pe fiecare parte. 


Scurge uleiul in exces si adauga snitelele pe farfurii. Toaca pratrunjelul, adauga cartofii si serveste suc de lamaie.

sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies