Daca mananci carne de porc, aceasta reteta este excelenta pentru mesele de Sarbatori.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 7-8 linguri cu ulei de masline
- piper, maghiran, coriandru, ghimbir pudra
- crengute de cimbru, rozmarin, cimbrisor
- 4-5 catei de usturoi
- boia de ardei dulce
- sare
- 200 ml vin alb sec
Preparare:
Intr-o tava pentru cuptor punem uleiul de
masline si deasupra carnea taiata felii. Saram, presaram condimentele, ierburile aromate, boiaua, usturoiul pisat si turnam si vinul. Acoperim cu ap[ si bagam la cuptorul incalzit inainte o ora si 20 de minute, la foc moderat. Cand a scazut tot lichidul friptura este gata (daca nu, mai adaugam un pahar cu apa calda si mai fierbem pana scade). Servim imediat alaturi de garnitura preferata.
Sursa
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc - 7-8 linguri cu ulei de masline - piper, maghiran, coriandru, ghimbir pudra -
crengute de cimbru, rozmarin, cimbrisor - 4-5 catei de usturoi - boia de ardei dulce - sare - 200 ml vin alb sec
Intr-o tava pentru cuptor punem uleiul de masline si deasupra carnea taiata felii.
Saram, presaram condimentele, ierburile aromate, boiaua, usturoiul pisat si turnam si vinul. Acoperim cu ap[ si bagam la cuptorul incalzit inainte o ora si 20 de minute, la foc moderat. Cand a scazut tot lichidul friptura este gata (daca nu, mai adaugam un pahar cu apa calda si mai fierbem pana scade). Servim imediat alaturi de garnitura preferata.
Daca mananci carne de porc, aceasta reteta este excelenta pentru mesele de Sarbatori.
Care este secretul dezvăluit de mamaia Lenuța de pe TikTok pentru cele mai gustoase gogoși “Minciunele”. “Le-am făcut exact cum le făcea mama mea acasă.”
Diana Puiu16 septembrie 2024Actualizat: 16 septembrie 2024, 14:18