In ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidenţa cancerelor cerebrale şi a scăzut vârsta la care acestea apar. Din ce in ce mai multi tineri au inceput sa sufere de aceasta boala.
Tipuri de tumori
O tumora cerebrala primara este cea care isi are originea in creier, dar nu toate sunt canceroase. Tumorile benigne nu sunt agresive si nu se raspandesc la tesuturile inconjuratoare, desi unele pot fi mai grave si pot pune in pericol viata. Tumora reprezinta o masa de tesut ce se formeaza prin acumularea de celule anormale. In mod normal, celulele din corp imbatranesc, mor si sunt inlocuite cu unele noi.
Tumorile cerebrale primare pornesc de la nivelul celulelor creierului si ale sistemului nervos central si sunt denumite in functie de celulele din care sunt formate.
Al doilea tip de tumorice se intalnesc in mod frecvent sunt tumorile meningeale. Acestea se formeaza in meninge, foita fina ce acopera creierul si maduva spinarii.
Simptomele tumorii pe creier
Simptomele tumorilor cerebrale variaza in functie de tipul si localizarea acestora.
Deoarece exista diferite zone din creier ce controleaza diferite functii ale corpului, zona in care este asezata tumora influenteaza modul in care se manifesta simptomele.