Semnele periculoase ale cancerului cerebral - Se confunda cu migrenele si racelile

Semnele periculoase ale cancerului cerebral - Se confunda cu migrenele si racelile
Semnele periculoase ale cancerului cerebral - Se confunda cu migrenele si racelile

In ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidenţa cancerelor cerebrale şi a scăzut vârsta la care acestea apar. Din ce in ce mai multi tineri au inceput sa sufere de aceasta boala.

Tipuri de tumori

O tumora cerebrala primara este cea care isi are originea in creier, dar nu toate sunt canceroase. Tumorile benigne nu sunt agresive si nu se raspandesc la tesuturile inconjuratoare, desi unele pot fi mai grave si pot pune in pericol viata. Tumora reprezinta o masa de tesut ce se formeaza prin acumularea de celule anormale. In mod normal, celulele din corp imbatranesc, mor si sunt inlocuite cu unele noi.

In cazul tumorilor, exista ceva ce intrerupe acest ciclu. Celulele tumorale cresc si, chiar daca corpul nu are nevoie de ele, nu mor ca restul celulelor. Pe masura ce acest fenomen continua, tumora creste prin acumularea mai multor celule la masa de tesut deja formata, scrie Farmaciata.ro

Tumorile cerebrale primare pornesc de la nivelul celulelor creierului si ale sistemului nervos central si sunt denumite in functie de celulele din care sunt formate.

Cele mai frecvente tipuri de tumori cerebrale sunt gliomul si astrocitomul. Aceste tumori se formeaza din astrocite si alte tipuri de celule gliale, celule ce mentin nervii sanatosi.

Al doilea tip de tumorice se intalnesc in mod frecvent sunt tumorile meningeale. Acestea se formeaza in meninge, foita fina ce acopera creierul si maduva spinarii.

Simptomele tumorii pe creier

Simptomele tumorilor cerebrale variaza in functie de tipul si localizarea acestora.

Deoarece exista diferite zone din creier ce controleaza diferite functii ale corpului, zona in care este asezata tumora influenteaza modul in care se manifesta simptomele.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>> 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

20 de simptome de cancer pe care majoritatea femeilor le ignora

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Incident neașteptat la Beach, Please! 2024: "Dați-ne niște apă că leșină". Ce s-a întâmplat în timpul prestației lui Petre Ștefan

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta, de la ora 23:00, la Kanal D

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies