4 lucruri ciudate care se petrec in corpul nostru cand ne indragostim

4 lucruri ciudate care se petrec in corpul nostru cand ne indragostim
4 lucruri ciudate care se petrec in corpul nostru cand ne indragostim

Senzaţia de „fluturi în stomac”, de nerăbdare şi de beatitudine! Când totul este roz, lucrurile merg bine, iar tu simţi că pluteşti… Fiecare dintre noi a trăit – sau va experimenta, probabil – măcar o dată în viaţă sentimentul de a fi îndrăgostit.

Dar, dincolo de ce simţim atunci când suntem prinşi în mrejele iubirii, există o întreagă ştiinţă, pe care oamenii încearcă să o înţeleagă. Savanţii au studiat motivele pentru care comportamentul nostru se schimbă atât de mult atunci când ne îndrăgostim.

Cercetătorii leagă acest comportament de „hormonii iubirii”, precum dopamina şi oxitocina, care ne influenţează emoţiile. În acest articol, îţi prezentăm modul în care ştiinţa explică lucrurile nebuneşti pe care le fac şi le simt oamenii atunci când sunt îndrăgostiţi.

1. Îndrăgostiţii se poartă de parcă ar fi beţi

După câteva pahare de vin, comunicarea devine mai uşoară, chiar şi cu oamenii pe care abia îi cunoaştem. Devenim mai încrezători, iar frica şi anxietatea par să se evapore.

Oxitocina, unul dintre „hormonii iubirii”, influenţează corpul exact la fel ca alcoolul. Ai observat că, de multe ori, oamenii beţi vor să îmbrăţişeze pe toată lumea din jur?

Oxitocina mai este numită şi „hormonul îmbrăţişării”, fiindcă ne face să ne dorim să ne apropiem fizic de alţi oameni.

2. Îndrăgostiţii slăbesc sau se îngraşă

În psihologie există o expresie des folosită: „kilogramele iubirii”. Asta, deoarece multe cupluri au fluctuaţii de greutate la începutul unei relaţii.

Unii se îngraşă, iar alţii slăbesc. Oamenii de ştiinţă au descoperit că perechile care se îngraşă împreună sunt cele mai satisfăcute de relaţia lor.

Cercetătorii cred că acest lucru se întâmplă fiindcă partenerii simt mai puţină presiune şi mai puţină teamă de a fi respinşi din cauza înfăţişării lor.

Pe de altă parte, studiile privitoare la oxitocina produsă de îndrăgostiţi arată că acest hormon reduce foamea şi reglează metabolismul. Aşa că „fluturii din stomac” ar putea indica şi faptul că vei pierde din greutate.

3. Li se schimbă vocea

Savanţii americani au realizat un studiu neobişnuit. Au pus mai multe persoane care începuseră recent o legătură romantică să dea telefoane.

Alţi participanţi la studiu le-au ascultat vocile şi puteau să-şi dea seama cu uşurinţă dacă îndrăgostiţii vorbeau cu un prieten sau cu persoana iubită.

În timpul conversaţiei cu iubitele şi iubiţii lor, vocile bărbaţilor au devenit mai înalte, iar vocile femeilor au devenit mai joase.

Oamenii de ştiinţă cred că acest lucru se datorează faptului că fiecare partener vrea, în mod inconştient, să semene cu celălalt.

4. A fi îndrăgostit e similar cu a avea o obsesie sau o dependenţă

Adu-ţi aminte de o perioadă în care erai îndrăgostit. Probabil că te gândeai continuu la persoana respectivă, voiai să petreci cât mai mult timp cu ea şi prietenii îţi spuneau că ai dezvoltat o obsesie.

Antropologul Helen Fisher a descoperit că la persoanele îndrăgostite se activează aceleaşi zone ale creierului ca în cazul dependenţei de cocaină.

De aceea, ne dorim să fim lângă oamenii de care ne-am îndrăgostit şi ne simţim trişti atunci când nu suntem lângă ei.

Sursa: Incredibilia.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Horoscop toamna - iarna. Dragoste mare pentru doua zodii: Cuplul finalului de an 2018

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”

3 zodii manipulatoare! Nu poti avea niciodata incredere in ele!

INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies