Sfaturi concrete cum să îţi antrenezi creierul că să fii fericit

Sfaturi concrete cum să îţi antrenezi creierul că să fii fericit
Sfaturi concrete cum să îţi antrenezi creierul că să fii fericit

Secretul unei fericiri de durata ar putea fi rezumată în numai câteva cuvinte mai puţin obişnuite: „Neuronii care colaborează se interconectează mai bine”. Această propoziţie este susţinută de neuropsihologul Rick Hanson. „Cu cât mai mult neuronii (celulele creierului) lucrează împreună, cu cât mai intensitatea colaborării cu atât mai bine se vor interconecta şi va creşte forţă lor interioară în ceea ce priveşte sentimentele de fericire, recunoştinţă, încredere, succes, ai iubi şi a se simţi iubit”.

Însă cei mai mulţi dintre oameni nu pot rămâne zi de zi într-o stare emoţională pozitivă astfel încât să se transforme în obişnuinţă inclusiv la nivel neuronal (ceea ce înseamnă că nu există destul colaborare şi interconectare între celulele creierului). Pe de altă parte, în mod natural oamenii au tendinţa de a se fixă pe experienţele negative.

Emoţiile pozitive şi cele negative folosesc diferite sisteme de memorare, potrivit lui Hanson şi emoţiile pozitive nu se transferă uşor în memoria pe termen lung.

Hanson susţine că problema este legată de faptul că oamenii sunt construiţi astfel încât să se concentreze pe lucrurile rele. Iar această „eroare negativă” determina creierul să reacţioneze intens la veştile rele, comparativ cu modul în care răspunde la veştile bune. Creierul a evoluat pentru a caută în mod constant ameninţările şi când găseşte una s-o izoleze şi astfel să piada din vedere imaginea de ansamblu.

„Din cauza acestei erori negative a creierului ne este atât de greu să învăţăm din experienţele pozitive, deşi această este cea mai bună cale de a ne creşte forţă interioară”, susţine Hanson.

Modalitatea pentru a „conecta cu fericirea” în creier este să rămân în prezent, să te bucuri de momentele plăcute şi fericite pe care ţi le oferea viaţă.

„Cheia este să încerci să aduci lucrurile bune în creierul tău.

Adică să treci experienţele pozitive în memoria pe termen lung a creierului”, spune Hanson.

Specialistul dezvăluie unele dintre cele mai ascunse secrete ale neuropsihologiei pentru a depăşi erorile negative şi să fixezi fericirea în creier, optimizandu-ţi potenţialul pentru bucurie.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

O lecţie de viaţă uimitoare! Femeia care a salvat 25 de copii dintr-un masacru la care a fost obligată să asiste

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies