Sfaturi concrete cum să îţi antrenezi creierul că să fii fericit

Sfaturi concrete cum să îţi antrenezi creierul că să fii fericit
Sfaturi concrete cum să îţi antrenezi creierul că să fii fericit

Secretul unei fericiri de durata ar putea fi rezumată în numai câteva cuvinte mai puţin obişnuite: „Neuronii care colaborează se interconectează mai bine”. Această propoziţie este susţinută de neuropsihologul Rick Hanson. „Cu cât mai mult neuronii (celulele creierului) lucrează împreună, cu cât mai intensitatea colaborării cu atât mai bine se vor interconecta şi va creşte forţă lor interioară în ceea ce priveşte sentimentele de fericire, recunoştinţă, încredere, succes, ai iubi şi a se simţi iubit”.

Însă cei mai mulţi dintre oameni nu pot rămâne zi de zi într-o stare emoţională pozitivă astfel încât să se transforme în obişnuinţă inclusiv la nivel neuronal (ceea ce înseamnă că nu există destul colaborare şi interconectare între celulele creierului). Pe de altă parte, în mod natural oamenii au tendinţa de a se fixă pe experienţele negative.

Emoţiile pozitive şi cele negative folosesc diferite sisteme de memorare, potrivit lui Hanson şi emoţiile pozitive nu se transferă uşor în memoria pe termen lung.

Hanson susţine că problema este legată de faptul că oamenii sunt construiţi astfel încât să se concentreze pe lucrurile rele. Iar această „eroare negativă” determina creierul să reacţioneze intens la veştile rele, comparativ cu modul în care răspunde la veştile bune. Creierul a evoluat pentru a caută în mod constant ameninţările şi când găseşte una s-o izoleze şi astfel să piada din vedere imaginea de ansamblu.

„Din cauza acestei erori negative a creierului ne este atât de greu să învăţăm din experienţele pozitive, deşi această este cea mai bună cale de a ne creşte forţă interioară”, susţine Hanson.

Modalitatea pentru a „conecta cu fericirea” în creier este să rămân în prezent, să te bucuri de momentele plăcute şi fericite pe care ţi le oferea viaţă.

„Cheia este să încerci să aduci lucrurile bune în creierul tău.

Adică să treci experienţele pozitive în memoria pe termen lung a creierului”, spune Hanson.

Specialistul dezvăluie unele dintre cele mai ascunse secrete ale neuropsihologiei pentru a depăşi erorile negative şi să fixezi fericirea în creier, optimizandu-ţi potenţialul pentru bucurie.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

O lecţie de viaţă uimitoare! Femeia care a salvat 25 de copii dintr-un masacru la care a fost obligată să asiste

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies