Vă recomandăm o reţetă tradiţională de găluşte cu prune. În anumite zone ale ţării, acest desert mai e cunoscut şi sub numele de gomboţi sau Knedle, însă se prepară la fel.
Aluatul gombotilor se prepara din cartofi, faina, gris, oua si se umple cu prune, dar se pot face si galuste cu caise pentru cei care vor sa experimenteze mai mult. Tot la aluat mai poate fi folosita branza de vaci, asemanator cu aluatul pentru papanasi fierti. Dupa fierbere, gombotii se tavalesc printr-un ameste de pesmet prajit in unt si zahar, insa atentie, zaharul se adauga intotdeauna dupa stingerea focului, in pesmetul fierbinte si se amesteca foarte bine.
Reteta traditionala de galuste cu prune – Cateva detalii
In primul rand, ca sa ne iasa galustele cu prune foarte bine, trebuie sa alegem ingredientele cu grija. De exemplu, cartofii trebuie neaparat sa fie vechi, albi fainosi, in niciun caz cartofi noi si nici rosii. Cartofii pentru gomboti trebuie fierti in coaja pentru ca daca ii curatam si taiem, ei o sa absoarba apa in timpul fierberii si aluatul va avea nevoie de mai multa faina ca sa se lege.