Vă recomandăm o reţetă tradiţională de găluşte cu prune. În anumite zone ale ţării, acest desert mai e cunoscut şi sub numele de gomboţi sau Knedle, însă se prepară la fel.
In alta ordine de idei, va recomandam folosirea de prune romanesti pentru galuste, daca tot vorbim de o reteta traditionala. Oricum, prunele trebuie sa fie bine coapte. Puteti incerca si gomboti cu smochine negre, sunt si ele foarte gustoase, insa intr-un mod diferit.
Reteta traditionala de galuste de prune – Ingrediente necesare
Pentru a prepara reteta traditionala de galuste de prune avem nevoie de 700 g cartofi albi vechi fainosi asa cum v-am explicat si mai devreme, 150 g faina, 2 oua, 50 g gris, un varf de cutit de sare, 180 g pesmet pentru tavalit, 75g de zahar tot pentru tavalit, 40g unt necesar la pesmet, 6 prune si 2-3 linguri de zahar. Din aceasta cantitate de ingrediente va ies 12 bucati mari de gomboti.
Reteta traditionala de galuste de prune – Mod de preparare
Se spala prunele, se taie in jumatati si se pun intr-o farfurie dupa care se pudreaza cu 2-3 linguri de zahar. Se spala si cartofii si se pun la fiert intregi, fara sa fie curatati sau taiati.
Cartofii se fierb la foc mic pentru a evita craparea cojii. Puneti mai multi cartofi la fiert decat cei necesari si la sfarsit sa-i folositi doar pe cei care nu au crapat.In timp ce cartofii se fierb, topiti untul intr-o tigaie, pe foc mic, apoi adaugati pesmetul. Se rumeneste tot la foc mic, doar cateva minute pana capata o culoare aurie. Dupa stingerea focului se adauga si zaharul. Pentru o combinatie mai crocanta va recomandam sa folositi zahar tos. Cei care doresc pot sa adauge in pesmet putina scortisoara.
Citeste continuarea aici.