Ciorba radauteana s-a nascut la Radauti. Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina
Inventatoarea retetei, doamna Cornelia Dumitrescu, a descoperit acest mix de arome improvizand. Mai exact, aceasta a cautat o varianta mai buna si mai apetisanta a ciorbei de burta. Pasiunea ei pentru gatit a dus la nasterea acestui fel de mancare deosebit.
Citeste si: Prăjitura Raffaello- cea mai delicioasă rețetă pentru Crăciun! Nu necesită coacere
Astfel, ciorba radauteana a ajuns cunoscuta si in alte tari, datorita turistilor care o descopera chiar in Radauti, la restaurantul unde lucreaza doamna Dumitrescu.
Citeste si: Secretul bobguiaşului. Cum îl prepară bucătarii pricepuţi pentru a avea gustul atât de apreciat
Pentru pregatirea acestei delicioase retete ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
4-5 piepti de pui (cu tot cu os si piele, sa ramana cca 450-500 g carne)
1 pastarnac mediu
3 morcovi mari
o telina medie
2-3 ardei grasi medii
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Cum să faci cea mai bună ciorbă de fasole cu ciolan. Ingredientul care face diferenţa
3-4 oua
o ceapa mare
un pahar mare cu smantana grasa (20%)
o lingura de otet (sau dupa gust)
3-4 catei de usturoi
o mana de patrunjel, care se toaca
Citeste si: Aşa prepari cele mai uşoare savarine de casă! Şi începătoarele vor reuşi să facă asta
sare, piper boabe
ardei iute (pentru servit)
Citeste si: Ce este intoleranţa la lactoză şi cum se manifestă
Mod de preparare:
Dupa ce ati curatat ceapa, o lasati intreaga si o puneti intr-o cratita mare, in 5 litri de apa. Taiati restul legumelor (in afara de usturoi) si le adaugati impreuna cu ceapa si carnea in cratita.
Daca doriti ca ciorba sa aiba o culoare galbuie, trebuie sa caliti morcovii intr-o craticioara, in ulei, iar apoi ii adaugati in ciorba spre sfarsit. Daca preferati ca ciorba radauteana sa fie mai deschisa la culoare, lasati morcovii la fiert, fara sa ii caliti.Citeste continuarea aici.