Turte cu brânză şi iaurt. Un deliciu pentru zilele geroase de iarnă
Ingrediente 16 buc:
2 oua
300g piure de cartofi( daca nu aveti piure, fierbeti cartofii cu coaja ii curatati si ii dati prin razatoarea cu gauri mici apoi cantariti cantitatea de 300)
300g branza rasa( eu am pus cas de oaie, branza de vaci, cascaval) puteti folosi si telemea
300g iaurt
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite sare
aproximativ 600g faina+ vreo 200g pentru intins
ulei
Citeste si: Placinta-napolitană: cel mai gustos desert de iarnă! Nu ai mai mâncat aşa ceva!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mod de preparare:
Intr-un bol punem toate ingredientele mai putin faina( bicarbonatul stins intr-o lingura de otet) si amestecam apoi adaugam treptat faina, framantand pana obtinem un aluat putin elastic.
Citeste si: Placinta cu branza si stafide- reteta veche de la bunica
Presaram faina din nou si intindem din prima bucata o turta subtire asa cum vedeti in foto( este cam de grosimea unei clatite coapte), pe care o punem la prajit intr-o tigaie unsa cu putin
ulei. Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se prajeasca 2-3minut pana se rumeneste usor( o sa vedeti ca aluatul face besici) apoi o intoarcem punem capacul din nou si lasam pana se rumeneste si pe cealalta parte. Eu am uns fiecare placinta cu ulei inainte sa o intorc dar nu e obligatoriu.Prajim toate turtele si de fiecare data cand punem cate una pe un platou le acoperim cu un servet textil.
Le servim calde cu mujdei de usturoi sau cu smantana.