Orele de somn pierdute nu se recupereaza si ingrasa

Orele de somn pierdute nu se recupereaza si ingrasa
Orele de somn pierdute nu se recupereaza si ingrasa

Cand dormi putin in timpul saptamanii, iti propui sa recuperezi orele de somn pierdute in weekend, insa este o teorie falsa. Chiar daca vei dormi mai mult in zilele libere, nu inseamna ca ai recuperat ceva, pentru ca orele pierdute au lasat deja urme.

 

Traim intr-o lume in care suntem intr-o goana permanenta, terminam lucrul tarziu, iar cand ajungem acasa ne asteapta si acolo o serie de treburi care nu pot fi amanate, mai ales cand ai un copil.

Citeste si: Analiza de urină în timpul sarcinii: cum se interpretează rezultatele

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Chiar daca esti mama aflata in concediu de crestere a copilului, nu inseamna ca poti dormi cat ai chef. Pur si simplu este imposibil, de cele mai multe ori, sa te culci devreme si sa prinzi 8 ore de somn, asa cum este recomandat. Asa ca tragem de noi in timpul saptamanii si ne spunem mereu ca ne vom odihni in weekend.

Realitatea este, insa, ca somnul pierdut nu se recupereaza, pentru ca are consecinte destul de importante pentru sanatate.

Expertii recomanda 7-9 ore de somn pe noapte, desi e adevarat ca fiecare persoana are nevoi specifice. Dar daca te culci undeva intre 00.00 si 1.00 si te trezesti la 6.30, ai pierdut deja o ora- o ora si jumatate de somn. Daca asta se intampla zilnic, in 5 zile ai pierdut mai mult de 7 ore de somn, adica o noapte intreaga. In concluzie, nu vei recupera nimic daca vei dormi 2-3 ore in plus in weekend.

Citește continuarea pe Copilul.ro.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Zodiile care vor avea parte de NECAZURI, în luna APRILIE. Ghinionul îi va urmări la orice pas. După 15 aprilie, trebuie să se aștepte la momente grele

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Diana Bulimar, apariție năucitoare! Fosta concurentă de la Exatlon și-a schimbat look-ul și a slăbit enorm

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies