Salata de vinete este una dintre cele mai gusoase preparate ale verii și, foarte important, dacă este făcută fără maioneză, doar cu ceapă, și una dintre cele mai lejere.
Vinetele sunt legumele care aduc o mulțime de beneficii sănătății, iar salata de vinete, bine preparată, este una dintre cele mai lejere și gustoase preparate pe care le poți pregăti vara.
Citeste si: Gheorghe Mencinicopschi- CURA DE TREI ZILE. Profesorul a spus adevarul despre DETOXIFIERE
Citeste si: Salată de boeuf dietetică pentru Crăciun. Cum o prepari ca să nu te îngraşi
Rețeta perfectă pentru vară a unei salate de vinete are, totuși cțâterva secrete în preparare, iar kfetele.ro ți le dezvăluie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente (pentru 6 porții)
2 kg vinete
sare (după gust)
piper (după gust)
3 cepe (tocate mărunt)
450 ml ulei de floarea soarelui
Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul, după preferințe sau posibilități, pe cărbuni sau cel de pe aragaz și se așează vinetele.
Se întorc de pe o parte pe alta evitând să se ardă. Când încep să pocneasca și să elimine apa, neapărat trebuie întoarse sau verificate dacă sunt gata. După ce sunt coapte, trebuie curățate foarte bine de coajă și lăsate la scurs într-un vas de plastic sau de lemn. Evitati contactul cu orice fel de metal, astfel nu vor oxida. Se lasă la scurs până ce vinetele nu mai au apă. Vinetele nescurse vor fi foarte iuți și amare. Când sunt scurse, se pot toca cu ajutorul unui satâr de lemn, evident pe un tocător de lemn sau din plastic. Se toacă mărunt, mărunt, acesta fiind și cel mai bun moment să ne dăm seama dacă vinetele sunt scurse cum trebuie. Vinetele tocate se combină cu ceapa tocată foarte mărunt.Salata de vinete nu trebuie atinsă de metale
Ideal este să tăiați ceapa la cuțit, fără să o băgați la blender, cutter sau oricare alt aparat electrocasnic, deoarece astfel evitam să lase apă. Se amesteca bine cu o lingură de lemn si se toarnă ulei de floarea soarelui în fir subțire. Procesul de emulsionare pe care îl folosim la maioneză este similar cu amestecarea salatei de vinete. Vânăta și ceapa încorporează uleiul și se umflă datorită aerului.
Se adaugă sare și piper după gust și, înainte de a vă înfrupa din deliciosul preparat, este bine ca salata de vinete să stea o oră la frigider.