Asta e rețeta pentru cele mai pufoase gogoși

Asta e rețeta pentru cele mai pufoase gogoși
Asta e rețeta pentru cele mai pufoase gogoși

Așa pregătești cele mai pufoase gogoși din câte ai mâncat vreodată.

Asa pregatesti cele mai pufoase gogosi din cate ai mancat. Urmeaza reteta si foloseste acest truc inedit pentru a obtine gogosi pufoase, pe care le poti servi simple, cu zahar pudra, sau umplute ulterior cu ciocolata sau gem.

INGREDIENTE: 200 ml lapte, 20 g drojdie proaspata/1 pliculet drojdie uscata, 25 ml ulei, 1 lingura zahar, 1 ou, coaja rasa a unei lamai, coaja rasa a unei portocale, un praf sare, 450 g faina.

 

Citeste si: Reţeta zilei: clătite americane

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  1. Topeste drojdia si zaharul in laptele cald intr-un recipient incapator. Adauga 1/2 din faina, sarea, uleiul, oul si coaja de citrice. Omogenizeaza si completeaza cu restul de faina.
  2. Aluatul va ramane usor lipicios.
    Da-l la crescut presarat cu faina si acoperit cu un prosop de bucatarie curat.
  3. Dupa 1-2 ore, cand aluatul si-a dublat volumul, rastoarna-l pe blatul bine infainat si framanta-l cu mainile presarate cu faina, aducand marginile catre interior.
  4. Intinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul, adaugand faina ori de cate ori este nevoie. Taie gogosile cu o forma speciala sau cu un pahar cu gura larga.
  5. Asaza gogosile pe platouri presarate cu faina si lasa-le acoperite la crescut. Framanta resturile de coca ramase dupa decupare si intinde o alta foaie, procedand in acelasi mod.
  6. Dupa cca 20-30 de minute, cand gogosile au crescut iar, prajeste-le la temperatura mica-medie intr-o cratita cu ulei, cu partea c acoperind cu un capac imediat ce le-ai pus la prajit (e foarte important sa inmagazinezi toata caldura rezultata, pentru a obtine cele mai pufoase gogosi).
  7. Intoarce gogosile si nu mai pune capacul. Pentru urmatoarele transe procedeaza la fel. Scurge gogosile pufoase bine de tot de ulei si presara-le cu zahar pudra.

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

7 motive să nu mai consumi lapte niciodată, nici dacă mori de foame!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies