Cea mai delicioasă prăjitură! Senzații culinare în bucătărie

Cea mai delicioasă prăjitură! Senzații culinare în bucătărie
Cea mai delicioasă prăjitură! Senzații culinare în bucătărie

Dacă vrei să impresionezi în bucătărie trebuie neapărat să încerci rețeta pentru ”prăjitura Regina Maria”, una super-delicioasă.

Prajitura Regina Maria este o delicioasă de casă cu cremă fină, cu două tipuri de blat, unul fiind cu nucă de cocos. 

Cea mai delicioasă prăjitură! Pentru primul blat:

6 ouă;

7 linguri de zahăr;

2 linguri apă;

7 linguri de făînă;

Cea mai delicioasă prăjitură! Pentru al doilea blat

6 ouă;

250 grame zahăr;

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

150 grame nuca de cocoș;

2 linguri de făină

Cea mai delicioasă prăjitură! Ingrediente pentru cremă

6 gălbenușuri;

8 linguri de zahăr pudra+ încă 4 linguri;

300 g unt;

esență de vanilie.

Citeste si: Rețeta zilei: eclere. Cum se gătesc cele mai delicioase prăjituri, în doar câțiva pași

Cea mai delicioasă prăjitură! Modul de preparare:

Pentru primul blat se bat spumă 6 albușuri cu 7 linguri de zahăr, 2 linguri apă. Apoi se adaugă 6 gălbenușuri și 7 linguri de făină.

Se coace în tavă unsă și înfăinată. Pentru blatul al doilea se despart ouăle, iar 6 albușuri se bat spumă cu 250 g zahăr, apoi se adaugă 150 gr nuca de cocoș și 2 linguri de făină. Se coace la fel ca primul blat. Blaturile se lasă la răcit la temperatura camerei.

Cele 6 gălbenușuri rămase de la al doilea blat, se fierb pe abur împreună cu 8 linguri de zahăr pudra, până se îngroașă.

Se lasă la răcit și apoi se amestecă cu untul frecat spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Se adaugă esență de vanilie, atât cât ne place la gust și se trece la montarea prăjiturii.

Crema se pune peste primul blat, peste care se așează al doilea și deasupra se face o glazură cu cacao și se presară fulgi de nuca de cocoș.

Cea mai delicioasă prăjitură! Glazură de cacao:

Se amestecă pe foc, 150 g zahăr pudră, cu două linguri cu cacao, 3 linguri de apă și două-trei linguri de ulei. Uleiul se pune în glazură, doar după ce se ia de pe foc. Se lasă doar un pic să se răcorească, că să nu se îngroașe și să se poată întinde. 

Prăjitura Regina Maria se lasă la rece, să se amestece aromele, după care se taie în formele dorite.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Prăjitura "7 lei" - Desert cu mere şi scorţişoară

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies