Beneficiile consumului de sfeclă! Specialiştii în nutriţie îţi spun de ce acest super aliment este "cel mai bun prieten al tău"!
Încă din antichitate, sfecla a fost folosită nu doar ca hrană, ci și ca tratament pentru numeroase afecțiuni. Astfel, este lesne de înțeles că integrarea acestui superaliment în dieta zilnică aduce după sine o mulțime de beneficii. Exact care sunt acestea aflăm de la nutriționistul lui Silvio Berlusconi.
Fie că o faceți salată, o amestecați într-un smoothie sau îi beți sucul, sfecla este un super aliment. Săracă în grăsimi, plină de vitamine, minerale și antioxidanți puternici, aceasta este un miracol pentru sănătate.
“Sfecla este bogată în apă: conține aproape 90% apă. Este o sursă excelentă de fibre, acid folic (vitamina B9), potasiu și vitamina C. Această legumă are și un conținut redus de calorii: doar 43 la 100 de grame, deci poate fi consumată chiar și în cazul unei diete cu conținut redus de calorii.
Beneficiile consumului de sfeclă! Acțiune de purificare datorită conținutului ridicat de apă care favorizează diureza
Mai mult, sfecla are un indice glicemic mediu (în jur de 61), dar o sarcină glicemică foarte mică, egală cu 5. Acest lucru înseamnă că nu modifică semnificativ nivelurile glicemice, deoarece cantitatea totală de carbohidrați prezenți în fiecare porție este foarte mică”, explică nutriționistul Gianluca Mech.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Lygia Alexandrescu: Minus 3 Kg- Dieta de recuperare dupa Sarbatori
Gianluca Mech dezvăluie câteva dintre principalele beneficii pe care introducerea sfeclei în dieta zilnică le aduce din punct de vedere al sănătății.
1. Reducerea tensiunii arteriale datorită creșterii oxidului nitric, o moleculă care ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge.
Citeste si: Remediul vechi de 3000 de ani care ajută la vindecarea multor afecțiuni
2. Prevenirea constipației.
3. Acțiune antioxidantă, grație betaninei, pigmentul care conferă sfeclei culoarea roșie.
4. Acțiune de purificare datorită conținutului ridicat de apă care favorizează diureza”, explică Gianluca Mech.