Lava Cake, desertul simplu, demn de stele Michelin!

Lava cake- desertul simplu, ușor de realizat și foarte rapid!
Lava cake- desertul simplu, ușor de realizat și foarte rapid!

Toate gospodinele au impresia că vulcanul de ciocolată, mult îndrăgitul desert, este foarte complicat și poate fi realizat doar în bucătăriile super dodate ale restaurantelor. Ei bine, noi v-am venit în ajutor cu o rețetă și vă invităm să realizați aceste prăjituri.

Dacă veți realiza celebrul „lava cake”, vă invităm să ne trimiteți o poză fie pe Facebook sau Instagram, iar cea mai arătoasă prăjitură va fi postată pe pagina noastră!

Recunoaștem că și noi am bănuit că acest desert este greu de realizat și că ai nevoie de ani de muncă și totodată experiență, pentru a realiza un lava cake din care sa iasă ciocolată, care să fie perfect echilibrat din punct de vedere al gustului și care să fie și arătos.

Niciodată nu ne-am fi gândit că este un desert simplu, ușor de realizat și totodată extrem de rapid! 

Citeste si: 5 rețete super simple de cocktail-uri pentru petrecere

Chiar dacă nu gătiți în mod normal, vulcanul de ciocolată este, cu siguranță, preparatul cu care să începeți!

Sincer, complexitatea acestui desert este atât de scăzută, încât am putea să-l pregătim ori de câte ori ne e poftă de ceva dulce.

Astfel, am varia clasicele clătite pe care le pregătim mereu pentru cei dragi care au pofte. Nu trebuie să fiți sous-chef și să aveți o vastă experiență în bucătărie pentru că noi vă împărtășim toate secretele unui lava cake perfect!

Lava cake- desertul simplu, ușor de realizat și foarte rapid!
Lava cake- desertul simplu, ușor de realizat și foarte rapid!

Citeste si: Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pentru opt porții de choco lava, vom avea nevoie de 3 ouă, 3 linguri de făină și 3 de zahăr, un pachet de 200 g unt și 400g ciocolată neagră.

Ouăle, făina și zahărul se vor amesteca fie cu telul, fie cu un mixer (la viteză mică), până veți obține o compoziție omogenă și cremoasă, cu o textură comparabilă cu cea a maionezei de casă.

Untul și ciocolata se pun la topit împreună, la temperatură mică. Apoi, se amestecă toate ingredientele, dar ouăle și untul se recomandă puțin răcite în prealabil- altfel, riscați să transformați ouăle în omletă.

Lava cake- desertul simplu, ușor de realizat și foarte rapid!
Lava cake- desertul simplu, ușor de realizat și foarte rapid!

Citeste si: Rețeta de tort buturugă. Cum prepari unul dintre cele mai apreciate torturi din lume

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Secretul unui lava cake perfect

Pentru copt, slavă cerului, piața e plină de forme. Nu contează pentru ce optați, forme de ceramică, porțelan sau unică folosință, important e doar să le ungeți cu unt și să le tapotați cu zahăr (pentru a nu se lipi lava cake-ul vostru). Foarte multe persoane uită de acest pas, motiv pentru care lava cake-ul lor se va „dezintegra” când va fi scos din formă. 

După, umpleți formele cu amestecul, le puneți pe o tavă și se lasă la cuptor (încins în prealabil), la temperatura de 200°C, timp de 10-12 minute. Prăjiturile sunt gata când par ușor crăpate în partea superioară.

Lava cake- desertul simplu, ușor de realizat și foarte rapid!
Lava cake- desertul simplu, ușor de realizat și foarte rapid!

Ca sugestie de servire, vă recomandăm o cupă de înghețată de vanilie, câteva fructe de pădure și câțiva stropi de sirop cu scorțișoară pentru a adăuga un plus de savoare!

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

5 rețete super simple de cocktail-uri pentru petrecere

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies