Rețetă de minciunele. Este un desert simplu dar care stârnește o mulțime de amintiri

Rețetă de minciunele. Este un desert simplu dar care stârnește o mulțime de amintiri
Rețetă de minciunele. Este un desert simplu dar care stârnește o mulțime de amintiri

Rețeta de minciunele este una veche, care o să vă aducă aminte, cu siguranță, de copilărie. Este un desert extrem de ușor de făcut, dar foarte gustos.

Atunci când eram copii, bunicile ne răsfățau de fiecare dată cu celebrele minciunele. Și ce bune erau! O rețetă simplă, fără niciun fel de ingrediente sofisticate, dar cu un gust senzațional.

Minciunelele, prăjiturile uitate ale copilăriei

Dacă vreți să vă aduceți aminte de copilărie și de rețetele delicioase pregătite de bunici, atunci este obligatoriu să faceți niște minciunele.

Cu siguranță ați auzit de aceste gogoși delicioase, care se prepară imediat.

Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și veți pune pe platou adevărate minunății culinare, cu o aromă specială de copilărie.

Minciunelele se fac mai repede decât gogoșile clasice, ceea ce contează foarte mult în această lume grăbită, când simțim că timpul nu ne mai este de mult suficient.

Ca la orice prăjitură, și pentru minciunele contează foarte mult esențele pe care le veți adăuga.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente:

  • un ou
  • un gălbenuș
  • 50 de grame de smântână cu minimum 20% grăsime
  • 20 de grame de unt cu 82% grăsime
  • 10 ml rom
  • un praf de sare
  • coajă rasă de la o lămâie
  • un plic de zahăr vanilat
  • 200-230 de grame de făină
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat

Cum se fac minciunelele

Puneți oul întreg într-un castron, adăugați și gălbenușul, untul, care trebuie să fie cât mai moale și gras, smântâna, un praf de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, dar și romul.

Atenție! Folosiți rom, nu esență de rom! Nu o să regretați. Amestecați toate aceste ingrediente, până veți obține o compoziție omogenă.

De-abia după aceea, începeți să adăugați făina, puțin câte puțin.

În acest timp, amestecați bine cu lingura.
Când veți observa că nu mai puteți folosi lingura, începeți să frământați aluatul cu mâna. Faceți acest lucru, până în momentul în care aluatul se va desprinde fără probleme de castron.

După ce nu se va mai lipi de mâini, scoateți aluatul din castron și frământați-l pe masa pe care ați pus făină, încă vreo 10 minute. Faceți o bilă din aluat, acoperiți-o cu un castron de sticlă și lăsați-o la dospit o jumătate de oră.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Puneți din nou făină pe masă și întindeți aluatul cu sucitorul, în foaie cât mai subțire. Apoi decupați din aluat fâșii late de 3 cm, pe care le veți tăia în bucăți mai mari.

În mijlocul fiecărei bucăți, faceți o gaură cu un cuțit. Luați unul din capete, îl treceți prin gaură și gata, ați obținut forma specială de minciunele.

Într-un tuci sau într-o tigaie mai adâncă, puneți ulei la încins și când acesta este gata, puneți minciunelele la prăjit. Aveți grijă să puneți suficient ulei, în așa fel încât minciunelele să plutească în el.

De aceea se spune că acestea se prăjesc în baie de ulei. Când sunt prăjite pe ambele părți, scoateți minciunelele pe o farfurie pe care ați pus șervețele absorbante. Le puteți pudra cu zahăr.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies