Motivul pentru care nu se încheagă piftia. Multe gospodine fac o greșeală imensă

Motivul pentru care nu se încheagă piftia. Multe gospodine fac o greșeală imensă
Motivul pentru care nu se încheagă piftia

Există un motiv pentru care nu se încheagă piftia după ce este preparată. Majoritatea gospodinelor obișnuiesc să facă această greşeală! 

Tradiționala răcitură de porc sau piftie din carne de porc, aromată cu usturoi, și închegată fără să se folosească pliculețe cu gelatină, nu ar trebui să lipsească sub nicio formă de pe masă festivă de Sărbători. Una dintre gospodinele cu experiență din București a dezvăluit care este greșeala care nu trebuie făcută, pentru ca piftia să tremure și ca invitații să o savureze din plin.

Rețetă piftie de porc tradițională

Ingredientele pentru o piftie de porc tradițională delicioasă sunt următoarele:

- o jumătate de căpățână de porc
- 2 picioare de porc
- câteva bucăți de șorici
- 2 morcovi (opțional, pentru un gust puțin dulce)
- rădăcină de țelină
- o linguriță boabe de piper
- sare
- 5-6 căței de usturoi

Citește și: Când se pune gelatina în piftie. Trucul pentru un preparat de nota 10

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Motivul pentru care nu se încheagă piftia[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Masa festivă de Revelion 2023. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

Mod de preparare

1. Căpățâna de porc se taie în bucăți potrivite, iar într-o oală încăpătoare se bagă la fiert urechi, rât, bucăți de carne și șoriciul, oase de rasol, picioarele de porc, morcovii întregi și bucățile de țelină, puțină sare și boabe de piper. 
2. Este necesar ca apa să acopere bine carnea, deoarece nu aveți voie să completați cu apă după ce aceasta se va evapora  în timpul fierberii.

Dacă faceți acest lucru, nu se va închega.
3. Se fierbe totul la foc potrivit, până în momentul în care carnea se desprindă de pe oase. Totodată, în timpul fierberii, să îndepărtați grăsimea și spuma care se adună la suprafață.
4. După ce carnea a fiert, scoateți totul din apă pe platouri, inclusiv legumele, și separați carnea de os. Mai apoi, zdrobiți usturoiul și frecați-l cu sare, trageți de pe foc oala cu zeama în care a fiert carnea și adăugați usturoiul în ea, și amestecați totul bine. 

5. Lăsați compoziția la odihnit timp de 10 minute, deoarece rezultatul trebuie să aibă o consistentă ușor lipicioasă. Pentru a verifică dacă piftia se va închega, puteți să puneți niște zeamă pe o farfuriuță, și să o băgați puțin la frigider. Dacă se încheagă, atunci puteți să va vedeți mai departe de treabă. 
6. Carnea se pune în vase mici, boluri, vase yena sau farfurii, și puteți să așezați la baza și morcovul fiert tăiat rondele, dacă doriți să formați un design vesel după ce răsturnați piftia. 

7. După acest pas, urmează să turnați zeamă peste bucățile de carne până le acoperiți, însă folosiți o strecurătoare, pentru ca piftia să iasă limpede. Vasele cu piftie se bagă la frigider până se încheagă. Puteți să o serviți cu puțină boia dulce presărată deasupra.

Citește și: Robi a recunoscut ce simte pentru Teodora: „Te iubesc”. Familia tinerei este, însă, împotriva concurentului de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

Citește și: Cât timp se păstrează salata de boeuf la frigider, precum și celelalte alimente de la Crăciun. Mulți români fac această greșeală

Motivul pentru care nu se încheagă piftia[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Mâncăruri sănătoase pentru masa de Crăciun



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Masa festivă de Revelion 2023. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”

Cât timp se păstrează salata de boeuf la frigider, precum și celelalte alimente de la Crăciun. Mulți români fac această greșeală

INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies