Nuga cu arahide reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Nuga cu arahide. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Nuga cu arahide, preparata exact pe gustul vostru.
Rețetă de Nuga cu arahide
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Nuga cu arahide, absolut delicioasa, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Nuga cu arahide este de 20 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp de așteptare – 4 ore+
Timp total – 4 ore si 40 de minute+
Re ț eta de Nuga cu arahide este pentru 4 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!
Ingrediente – Nuga cu arahide
- 500 g nuci sau migdale, tăiate mărunt
- 500 g miere
- 500 g zahăr
- 5 albușuri de ou
- 1 linguriță extract de vanilie
- hârtie de copt
- unt pentru uns tava
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Nuga cu arahide
Pasul 1. Înainte de a începe, pregătiți o tavă dreptunghiulară (de preferat una de dimensiuni mari) pe care o ungem cu unt și o acoperim cu hârtie de copt, pentru ca atunci când
preparatul este gata, doar să îl așezăm.Pasul 2. Încălziți 500 de grame de miere și 500 de grame de zahăr într-un vas de dimensiuni medii, la foc mediu, până când zahărul se topește complet. Este important să amestecați constant pentru a evita arderea.
Pasul 3. Într-un alt vas, bateți 5 albușuri de ou până se formează vârfuri moi.
Pasul 4. Adăugați cele 500 de grame de nuci tăiate și extractul de vanilie în amestecul de ouă și miere și amestecați bine, pana când toate ingredientele încep sa se incorporeze cat mai bine cu putință.
Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro
Pasul 5. Turnați amestecul de nougat în tava pregătită și neteziți suprafața cu o spatula sau cu orice altceva aveți la îndemână, numai sa dețină o suprafață neteda, pentru ca așa cum o veți nivela, așa se va raci si va avea si forma finala.
Pasul 6. Lăsați nougatul să se răcească la temperatura camerei timp de cel puțin 4 ore, peste noapte sau pana când hotărâți sa îl consumați.
Pasul 7. După ce nougatul s-a răcit, tăiați-l în bucăți mici cu un cuțit bine ascuțit și bucurați-va de gustul delicios!
Pasul 8. Există multe variante ale acestui dulce, iar ingredientele pot fi personalizate în funcție de preferințele dvs. De exemplu, puteți adăuga stafide, fructe uscate, ciocolată sau chiar arome precum portocala sau lămâia. Încercați diferite combinații de ingrediente pentru a găsi nougatul perfect pentru dvs. De obicei, este făcut cu miere, nuci și albuș de ou, dar există multe alte variante ale acestui dulce delicios. Prin urmare, această rețetă de nuga se poate adapta la preferințele personale atunci când vine vorba despre umplerea acestora, însă ingredientele de baza trebuie să le păstrăm, pentru a ne asigura că rețeta iese așa cum trebuie.
Nuga cu arahide este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci. Sfaturi si trucuri pentru desertul perfect!