Mini tartele cu afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Mini tarte cu afine.
Rețetă de Mini tarte cu afine
Rețeta delicioasă de Mini tarte cu afine, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Mini tarte cu afine este de o oră
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră și 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Mini tarte cu afine este pentru 6 persoane
Ingrediente – Mini tarte cu afine
Ingrediente pentru crustă
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- 150 g de zahăr granulat
- 2 linguri de lapte, la temperatura camerei
- o esență de vanilie
- Sare
- 200 g de făină
ingrediente pentru umplutură
- 500 g de afine
- 100 g de zahăr granulat
- 2 lingurițe de coajă de lămâie
- o lingură și jumătate de zeamă de lămâie
- o lingură de amidon de porumb
- 1/4 de linguriță de scorțișoară
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!
Mod de preparare - Mini tarte cu afine
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de mini tarte cu afine, este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari. În acesta vom începe să amestecăm, pentru început, untul, la temperatura camerei cu zahărul granulat timp de aproximativ 5 minute, până când vom observa că va deveni ușor și pufos.
- Abia apoi a venit momentul să adăugăm și făina peste acest amestec, aproximativ jumătate de cană odată, timp în care vom amesteca pentru a se încorpora totul cât mai bine, urmând să adăugăm toată cantitatea de făină treptat.
- În continuare, odată ce am obținut aluatul pentru mini tartele noastre, îl vom așeza pe o suprafață plată pe care am așezat hârtie de copt și vom începe să-l întindem cu ajutorul unui sucitor, moment în care îl vom congela timp de aproximativ 30 de minute.
- În acest timp vom pregăti și umplutura pentru mini tarte. Așadar, tot ce trebuie să facem este sa aducem un bol de dimensiuni mai mari și să adăugăm afinele, zahărul, coaja de lămâie, zeama de lămâie, amidonul de porumb, scorțișoara și sarea, după gust, ingrediente pe care le vom amesteca împreună pentru a se combina uniform.
- A venit momentul să preîncălziți și cuptorul la o temperatură de 180 °C, dar și să ungem cu ulei, un sau spray de gătit, o tavă specială pentru brioșe. După ce aluatul nostru a stat la congelator, vom lua o lingură din acesta și vom așeza în fiecare formă din tava specială, apoi o vom întinde pe toată suprafața formei astfel încât să ajungă și pe pereții acesteia. În fiecare coajă de tartă vom așeza și umplutura de afine însă nu umplută de tot, iar dacă doriți, puteți așeza câteva afine și deasupra.
- Tava cu tartele noastre se introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute sau până când vom observa că marginile devin aurii. După acest interval de timp, cum scoate tava din cuptor, ulterior și brioșele din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere. Trucul care te va ajuta mereu