Șerbetul de zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Șerbet de zmeură.
Rețetă de Șerbet de zmeură
Rețeta delicioasă de Șerbet de zmeură, absolut minunat, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Șerbet de zmeură este de 15 minute
Timp de preparare- 15 minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total- 30 de minute
Rețeta de Șerbet de zmeură este pentru 2 persoane
Ingrediente – Șerbet de zmeură
- 200 g de zahăr
- 400 g de zmeură
- zeama de la o lămâie
- 200 ml de apă
Înainte
de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Pancakes cu miere, nuci și banane. Adaptată în funcție de preferințe!
Mod de preparare- Șerbet de zmeură
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de șerbet de zmeură, este să începem prin a aduce o oală de dimensiuni potrivite. Pe aceasta o vom pune pe aragaz, la foc mic, în interiorul căruia vom adăuga zahărul, dar și 200 ml de apă. Vom amesteca în cele 2 ingrediente până în momentul în care zahărul se va dizolva complet, iar apoi vom crește temperatura focului și vom lăsa la fiert conținutul timp de aproximativ un minut, iar ulterior vom
- În momentul în care s-a răcit, vom adăuga și fructele, zeama de lămâie, dar și siropul de zahăr răcit, într-un blender, ingrediente pe care le vom amesteca până când se va forma un piure. Ulterior, întreaga compoziție se va trece printr-o sită, pentru a ne asigura că este cât mai fină cu putință, și nu au rămas bucățele de fructe în ea.
- Compoziția se va pune într-un recipient și se va pune în congelator timp de aproximativ 2 ore, timp în care vom mai scoate recipientul din congelator pentru a mai amesteca de câteva ori, astfel încât să nu se formeze cristale de gheață.
- După acest interval de timp, vom scoate amestecul din congelator și îl putem servi în cornete de înghețată sau în boluri, în funcție de preferințe, rețeta de astăzi fiind gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ce trebuie să consume femeile pentru a fi complet hidratate. Băutura care hidratează mai bine decât apa!