Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator

Află din rândurile de mai jos care este termenul maxim de păstrare al sarmalelor fierte la congelator!

Sarmalele se numără, fără doar și poate, printre cele mai delicioase și cunoscute preparate tradiționale din bucătăria românească. Acestea sunt făcute din foi de varză sau foi de viță de vie umplute cu un amestec de carne, orez și condimente, apoi fierte sau coapte într-un sos pe bază de roșii.

Majoritatea gospodinelor sunt de părere că sarmalele au un gust mai bun atunci când sunt fierte lent într-un ceaun de fontă sau într-o oală de ceramică la cuptor.

Pentru un plus de aromă, ele pot adăuga bucăți de șorici afumat sau ciolan de porc afumat la fundul ceaunului sau al oalei și printre sarmale, împreună cu frunze de cimbru, mărar și boabe de piper. De asemenea, la masa de familie, sarmalele de post se servesc, de obicei, cu sos de roșii, ardei iute, ceapă verde sau salată de ceapă uscată.

Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator[Sursa foto: shutterstock]

În zona Munților Apuseni, femeile obișnuiesc să pună printre sarmale bucăți de călbaj, mai exact, un tip de caltaboș care conține bucăți de carne amestecate cu umplutura tradițională și afumate.

Sarmalele sunt adesea asociate cu sărbători, reuniuni de familie și ocazii speciale, astfel că sunt preparate în cantități mari și pot fi păstrate la congelator. Află din rândurile de mai jos cât timp se țin sarmalele fierte la congelator!

Cât timp se țin sarmalele fierte în congelator

Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Secretul Ginei Bradea pentru cei mai gustoși cozonaci! Cum trebuie să pregătești făina pentru cozonaci: „În felul acesta se aerisește. Devine mult mai fină, se împrăștie mult mai bine.”

Așadar, după cum bine știți deja, sarmalele ar trebui depozitate la frigider imediat ce s-au răcit. Dacă acestea sunt lăsate la temperatura camerei prea mult timp, exista posibilitatea de alterare a cărnii. Ulterior, acest lucru duce la riscul de toxiinfecție alimentară. Așadar, pentru ca sarmalele să fie păstrate proaspete, este recomandat să fie puse într-un recipient bine închis și păstrate la frigider.

Sarmalele crude pot fi păstrate 4 luni la congelator

Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Sarmale împrăștiate de post, rețeta maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. “Varza nu este pretențioasă și este foarte gustoasă.”

Însă, dacă dorești să bagi sarmalele la congelator, trebuie să ții cont că durata de valabilitate depinde dacă sunt gătite sau crude. Cu alte cuvinte, sarmalele gătite pot fi păstrate în congelator pentru o perioadă de până la 12 luni, în timp ce sarmalele crude pot fi păstrate doar pentru 3-4 luni. Astfel, gospodinele care au pregătit o cantitate prea mare de sarmale pentru masa de sărbători le pot refolosi. Acest lucru le permite să elimine un alt punct de pe lista lor de sarcini și să se concentreze pe alte activități.

Cu toate acestea, există un dezavantaj în acest proces, fiind vorba de orezul din sarmale. Mai precis, există riscul ca orezul să absoarbă sosul, ceea ce ar putea face ca sarmalele să fie mai puțin gustoase după decongelare.

Citește și: Rebecca, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Nu regret nimic” Ce planuri are bruneta după părăsirea emisiunii- kanald.ro

Citește și: O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii- stirilekanald.ro

Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator[Sursa foto: shutterstock]

Mai mult decât atât, este important ca preparatul să fie scos din congelator și să fie lăsat să se dezghețe în frigider peste noapte înainte de a fi încălzit și servit din nou. Astfel, este recomandat să evităm dezghețarea lor la temperatura camerei, deoarece acest lucru poate duce la alterarea cărnii.

Deși sarmalele care nu au fost fierte pot sta la congelator până la patru luni, un lucru important de reținut este că există riscul ca frunzele de varză folosite la sarmale să se descompună în timpul procesului de fierbere. De asemenea, nu este recomandată recongelarea sarmalelor daca înainte ingredientele au stat tot la congelator.

Cât timp se țin sarmalele fierte la congelator[Sursa foto: shutterstock]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cartofi umpluți cu carne tocată, rețeta Nicoletei Voica. „Vă vând un secret.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies