Rețeta de Choux a Roxanei Blenche: „Acestea era Choux-urile pe care le mâncam eu la cofetării când eram mică!”

Rețeta de Choux a Roxanei Blenche: „Acestea era Choux-urile pe care le mâncam eu la cofetării când eram mică!”
Rețeta de Choux a Roxanei Blenche: „Acestea era Choux-urile pe care le mâncam eu la cofetării când eram mică!”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche celebrele Choux.

Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă delicioasă. De data aceasta este vorba de Choux, care au la bază aluatul și două tipuri de cremă, una de vanilie și una de frișcă. De asemenea, pe deasupra se pune ciocolată topită.

Rețeta de Choux a Roxanei Blenche

Citește și: Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Citește și: “Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars!” Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de chef Roxana Blenche, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 250 de ml de apă
  • lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • 100 de grame de unt
  • 200 de grame de făină
  • 5 ouă

Pentru crema de vanilie avem nevoie de:

  • 4 gălbenușuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri de făină
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 5 ml de esență de vanilie
  • 600 de ml de lapte

Pentru crema albă avem nevoie de:

  • 300 de ml de frișcă lichidă;
  • 100 de grame de mascarpone.

De asemenea, ne mai trebuie și 100 de grame de ciocolată neagră.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Mod de preparare:

Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Avem nevoie de 250 de ml de apă, o lingură de zahăr, un praf de sare și 100 de grame de unt tăiat cuburi. Le punem toate pe foc, topim în totalitate untul și adăugăm 200 de grame de făină.

Mai gătim undeva la 5 minute, după care transferăm în bolul mixerului. Dăm drumul la mixer pentru a se răci aluatul. Se adaugă 5 ouă treptat. Între timp ne apucăm și de cremă și avem nevoie de 4 gălbenușuri, pe care le frecăm cu 8 linguri de zahăr. Adăugăm 2 linguri de amidon, 2 linguri de făină, 2 plicuri de zahăr vanilat și 5 ml de esență de vanilie, 600 de ml de lapte.
După ce am amestecat totul foarte bine, mergem cu crema pe foc. După ce aluatul este gata, îl turnăm frumos într-o tavă cu hârtie de copt la bază. Înmuiem degetul în apă și aplatizăm vârfurile. Cuptorul îl preîncălzim la 180 de grade, sus și jos, fără ventilație. Crema o punem la răcit, iar în mixer punem 300 de ml de frișcă lichidă cu 100 de grame de mascarpone, pentru a fi bătute.
Crema de vanilie s-a răcit. O blendăm cu ajutorul unui blender vertical de mână și o punem într-un poș. Choux-urile sunt gata. Acestea au stat la cuptor undeva la 35-40 de minute. Am topit ciocolată neagră cu două linguri de ulei de floarea soarelui. Am pus undeva la 100 de grame. Înmuiem vârful Choux-urilor în ciocolată. Lăsăm la răcit. Între timp, punem crema de vanilie la bază, după care adăugăm frișca cu mascarpone. Acestea erau Choux-urile pe care le mâncam eu la cofetării când eram mică. Poftă bună
!”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Chef Ștefan Popescu, trucuri utile pentru a găti carnea corect! Cum prepară cunoscutul bucătar carnea, astfel încât să aibă o aromă delicioasă! „Tamponează carnea înainte să o pui pe grătar.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies