Rețeta cozonacului cu fistic și cremă de ciocolată albă a Roxanei Blenche! “Îl lăsați o noapte la rece, pentru a putea să îi scoateți miezul.”

Rețeta cozonacului cu fistic și cremă de ciocolată albă a Roxanei Blenche! “Îl lăsați o noapte la rece, pentru a putea să îi scoateți miezul.”
Rețeta cozonacului cu fistic și cremă de ciocolată albă a Roxanei Blenche! “Îl lăsați o noapte la rece, pentru a putea să îi scoateți miezul.”

Roxana Blenche a dezvăluit rețeta cozonacului cu cremă de fistic și cremă de ciocolată albă.

Cu siguranță cozonacul cu fistic a atras atenția măcar o dată în vitrinele magazinelor sau patiserilor, la Roxana Blenche a dezvăluit rețeta pentru că aceasta să fie făcut chiar la voi acasă și să vă bucurați de un adevărat deliciu. Cheful a prezentat toate ingredientele de care aveți nevoie, dar și pașii esențiali în realizarea cozonacului.

Ingrediente aluat:

  • 70 grame drojdie proaspătă
  • O lingură zahăr
  • O lingură făină albă
  • 50 ml lapte-toate se amestecă în primă fază
  • 6 gălbenușuri
  • 5 ml esență vanilie
  • 1 kg făină 000
  • 160 grame zahăr
  • 12 grame sare
  • 300 ml lapte călduț
  • 100 grame ghimbir confiat sau portocală confiată
  • 300 grame unt fierbinte

Ingrediente cremă nr 1:

  • 6 gălbenușuri
  • 6 linguri de zahăr
  • două plicuri de zahăr vanilat
  • o păstaie de vanilie
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri de făină
  • 600 ml de lapte
  • 400 grame cremă de fistic
  • 2 grame unt

Ingrediente cremă nr 2:

  • 300 grame ciocolată albă
  • 300 ml de frișcă lichidă
  • 300 grame de mascarpone

Glazură:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • Ciocolată alba topită
  • Fistic măcinat

Cum realizează Roxana Blenche aluatul pentru cozonac

Citește și: Rețeta de tartă cu piersici a Roxanei Blenche. “Este așa de bună această tartă, trebuie să o încercați.”

Citește și: Rețeta de tort diplomat a Roxanei Blenche. „Este un tort absolut delicios, amintiri din copilărie.”

Chef Roxana Blenche a prezentat toate ingredientele de care aveți nevoie pentru aluat, a explicat fiecare pas în realizarea lui, iar când cozonacul este gata și introdus la cuptor, rămâne ulterior la rece pentru o noapte, pentru a putea fi scos miezul și

umplut cu cele două creme. „Vă prezint un cozonac cu fistic. Deliciu. Avem nevoie de 70 de grame de drojdie proaspătă, o lingură de zahăr, o lingură de făină albă 000, adăugăm peste drojdia cu zahăr și punem 50 ml de lapte călduț, apoi amestecăm. După care în robot punem 6 gălbenușuri, 5 ml de esență de vanilie, un kg de făină albă 000, după care adăugăm 160 grame de zahăr, 12 grame de sare, 300 ml lapte, calduț, punem 100 ghimbir confiat sau portocală, ce aveți în casă și 300 grame de unt fierbinte.
Este foarte important să adăugăm untul fierbinte, drojdia și începem să frământăm. E foarte important să faceți o frământare undeva la 20 de minute și să incorporați untul treptat. Lăsăm aluatul la dospit undeva la o oră și jumătate, după care pe suprafața de lucru întindem puțin ulei de floarea-soarelui, punem aluatul și îl divizăm în două părți egale. Din această cantitate mi-au ieșit 2 cozonaci. Cuptorul îl încălzim la 180 de grade sus și jos, fără ventilație.
Cele două părți le-am mai împărțit în două părți egale. Am întins cozonacul în forma de cozonac, l-am împletit frumos, după care l-am mai lăsat la dospit în formă undeva la 35-40 de minute. Duupă l-am băgat în cuptor, 50 de minute.”,
a povestit Roxana Blenche.

Cum realizează Roxana Blenche crema cu fistic pentru cozonac

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Cât timp cozonacul a stat la cuptor, Roxana s-a apucat de realizat prima cremă, cea de fistic, iar după toate ingredientele adăugate, cel mai important este untul, care se adaugă la final, apoi toată crema se bate la robot. „Între timp mă apuc de crema nr. 1 care se face cu 6 gălbenușuri, 6 linguri de zahăr, două plicuri de zahăr vanilat, o păstaie de vanilie, 2 linguri de amidon, 2 linguri de făină, 600 ml de lapte, 400 grame cremă de fistic și două grame unt. Untul se adaugă la final. Lăsăm crema la răcit, abia apoi o batem la robot. Ce este foarte important, după ce este gata cozonacul, îl lăsați o noapte la rece, pentru a putea să îi scoateți miezul.”, a mai spus aceasta.

Cum realizează cea de-a doua cremă și cum umple cozonacul

Exact la fel a procedat și cu al doilea tip de cremă, care de această dată este făcut din ciocolata albă, iar după ce cozonacul a stat la răcit timp de o noapte, i s-a scos miezul și a fost umplut cu cele două compoziții, apoi glazurat pe deasupra cu ciocolată albă topită și fistic măcinat. Totul arată un deliciu, iar gustul cu siguranță este de neimaginat. „Trecem la crema nr 2. Și avem nevoie de 300 grame ciocolată albă cu 300 ml de frișcă lichidă și după ce s-a răcit, avem nevoie de 300 grame de mascarpone. Batem totul bine și punem cremele în poșuri. Când am scos cozonacul de la rece, l-am scobit, am băgat cremele în interior, am topit ciocolată albă cu 4 linguri de floarea-soarelui, am pus deasupra, cu fistic proaspăt măcinat.”, a mai explicat chef Roxana Blenche.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Rețeta de tort diplomat a Roxanei Blenche. „Este un tort absolut delicios, amintiri din copilărie.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies