La cât timp poți face duș după solar. Recomandări pentru un bronz uniform

La cât timp poți face duș după solar. Recomandări pentru un bronz uniform
La cât timp poți face duș după solar

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi pentru un bronz uniform!

Statul la soare oferă pielii un aspect bronzat datorită producției de melanină. Însă, femeile reușesc să obțină un bronz de invidiat și atunci când merg la un salon de bronzare. Solarul folosește becuri fluorescente care conțin componente naturale ale luminii solare (UV-A și UV-B) pentru a stimula producția de melanină și pentru a oferi un aspect ușor bronzat. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre bronzul la solar!

La cât timp poți face duș după solar

La cât timp poți face duș după solar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai așteptate 10 tendințe de modă purtabile care vor revoluționa stilul în 2024. Ghid detaliat pentru o garderobă modernă și inovatoare

Solarele sunt aparate care imită razele UV ale soarelui pentru a furniza vitamina D organismului. De obicei, după ce femeile au avut o ședință la solar, este recomandat să aștepte cel puțin 2-3 ore înainte de a face duș.

În acest fel, pielea își va continua procesul de bronzare și va absorbi produsele de bronzare aplicate, în cazul în care au fost folosite. Cu alte cuvinte, pielea are nevoie de suficient timp pentru a reacționa la expunerea la UV și pentru a evita spălarea substanțelor care pot contribui la intensificarea bronzului.

La cât timp poți face duș după solar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

De altfel, această perioadă de așteptare ajută la minimizarea riscului de iritare a pielii și asigură faptul că procesul de dezvoltare a bronzului nu este întrerupt. După cele câteva ore de așteptare, femeile pot opta pentru folosirea unei ape călduțe în loc de fierbinte, pentru a evita deshidratarea mai multă a pielii, lucru care duce la descuamare sau la estomparea bronzului. Apa călduță este mai blândă cu pielea și ajută la menținerea echilibrului său de hidratare.

Pielea trebuie uscată prin tamponare cu un prosop moale, în loc să fie frecată riguros. Tamponarea ajută la reținerea unei părți din umiditatea pielii, ceea ce este benefic pentru păstrarea bronzului.

De asemenea, hidratarea este un pas important în îngrijirea de după solar. Femeile trebuie să aplice după duș o cantitate generoasă de cremă hidratantă pe întregul corp. Totodată, deși solarul oferă un mediu controlat pentru bronzare, pielea va rămâne sensibilă la razele UV după sesiune.

Este recomandat ca fiecare persoană să se protejeze de expunerea directă la soare timp de cel puțin 24 de ore după utilizarea solarului.

Ce e interzis după solar

La cât timp poți face duș după solar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Costumul de baie cu care s-a afișat Cristina Șișcanu la plajă, în vacanță. Care a fost reacția urmăritorilor din mediul online. „Măcar un pic să mă bucur și eu.”

Citește și: Rebecca, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Nu regret nimic” Ce planuri are bruneta după părăsirea emisiunii- kanald.ro

Citește și: O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii- stirilekanald.ro

Un lucru important de reținut este faptul că trebuie evitate cu orice preț săpunurile și exfoliantele dure. În timpul dușului de după solar, femeile nu trebuie să folosească săpunuri și exfoliante dure care pot îndepărta uleiurile naturale ale pielii. Cu toate astea, se poate folosi un săpun blând și hidratant pentru a curăța pielea delicat. Așadar, exfoliantele ar trebui evitate, deoarece pot accelera estomparea bronzului.

Alte trucuri pentru un bronz de durată

La cât timp poți face duș după solar[Sursa foto: freepik]

Produsele autobronzante sunt o alternativă excelentă la solar și expunerea la soare, deoarece oferă un bronz frumos fără riscul daunelor UV. Alimentele bogate în beta-caroten, mai precis morcovii, cartofii dulci și spanacul ajută la intensificarea și menținerea bronzului. Beta-carotenul stimulează producția de melanină, pigmentul responsabil pentru culoarea pielii.

De asemenea, pentru un bronz de lungă durată este recomandat ca pielea să fie exfoliată delicat o dată pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii, lucru care contribuie la un aspect mai neplăcut al pielii. Este bine de știut faptul că dușurile fierbinți pot determina celulele pielii să se desprindă mai repede, așa că ele trebuie înlocuite cu dușuri mai reci. Mai mult decât atât, consumul de apă ajută la menținerea hidratării celulelor pielii, prelungindu-le astfel durata de viață.

La cât timp poți face duș după solar[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Culori de păr pentru ten deschis. Nuanțe care se potrivesc perfect acestui tip de ten

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies