Exemple de scrisori de intenție: șabloane și modele

Exemple de scrisori de intenție: șabloane și modele
Exemple de scrisori de intenție: șabloane și modele

Oricare ar fi domeniul în care ai ales să profesezi și oricât de vast este bagajul tău de cunoștințe, trebuie să fii conștient în permanență de competitivitatea tot mai acerbă pe piața locurilor de muncă.

Progresul tehnologic și valul adus de Inteligența Artificială au sporit cerințele și așteptările angajatorilor, orientându-se spre cei mai bine pregătiți candidați, cu abilități polivalente. Dacă te numeri printre aceștia, trebuie să știi că nu este suficient să te faci remarcat doar printr-un CV bine structurat. Este necesar să te distingi prin documente complementare, cum sunt scrisorile de intenție sau de recomandare. În continuare, venim în sprijinul tău cu exemple de scrisoare de intenție care să-ți ușureze obținerea jobului mult visat.

Ce ar trebui să conțină scrisorile de intenție?

Înainte de a puncta efectiv ce presupune redactarea unei astfel de scrisori, este bine să știi că pe lângă o „strategie” foarte bine pusă la punct, este util să ai și un punct de referință în acest sens. O scrisoare de intenție exemplu cu siguranță te va ajuta să faci un pas în față din marea de aplicanți.

La rândul lor, aceste scrisori nu sunt destinate exclusiv angajării, ci și pentru aplicarea la o bursă de studii sau înscrierea într-un program de voluntariat. Conform unui exemplu de scrisoare de intenție, ar trebui să urmezi o structură clară și un format concis pentru a reda cât mai limpede competențele și motivația ta. În mod cert scrisoarea va fi personalizată în funcție de experiența fiecăruia. Îți recomandăm să te rezumi la 400-500 cuvinte în care să abordezi toate rubricile de mai jos:

  • Antet cu numele complet și datele de contact

Corectitudinea informațiilor te va aduce mai aproape de jobul dorit. Așa că verifică-le de două ori înainte să dai „Save” & „Send”.

  • Funcția și compania pentru care aplici

Este important să fii reperat ușor de către recrutori, mai ales într-o firmă cu multe departamente, iar aceste mențiuni sunt binevenite. Însă nu sunt obligatorii dacă le poți integra ușor în intro.

  • Formulă de salut

O abordare potrivită ar putea fi „Stimate Domnule Manager de Resurse Umane,” sau „Bună ziua,” – cu cât mai sunt mai simple și mai respectuoase, cu atât mai bine.

  • Introducere

Captează atenția printr-un intro original, iar în felul acesta te asiguri că scrisoarea ta va fi citită până la final.

  • Corpul scrisorii

Susține motivele pentru care aplici la jobul ales, la respectiva bursă de studii sau program de voluntariat prin evidențierea atuurilor care te recomandă fiind un bun candidat sau aplicant.

  • Încheiere

În final, ar fi de apreciat să îți exprimi recunoștința față de recrutor pentru timpul acordat parcurgerii scrisorii tale.

Fiecare dintre ele este esențială și merită toată atenția ta. Este important să reții că e vorba de un interval timp investit în promovarea ta, iar tratarea cu superficialitate va fi numaidecât „taxată” de potențialii angajatori. Dacă dai tot ce ai mai bun în momentul redactării ei, curând te vei bucura și de recunoaștere. Scrisoarea de intenție este șansa ta să te poziționezi într-o lumină favorabilă, în plus față de CV.

Exemplu de scrisoare de intenție

Nume complet: prenume, nume

Date contact: număr de telefon, adresă de email

 

Stimate Domnule/Stimată Doamnă,

 

Urmărind programele derulate de către organizația dumneavoastră, am constatat că împărtășim aceleași valori, dar și dorința de a aduce un beneficiu în acest domeniu prin puterea exemplului.

Aș fi bucuros/bucuroasă dacă ați lua în considerare CV-ul meu pentru un viitor interviu.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și vă stau la dispoziție pentru următoarele etape ale procesului de recrutare!

 

În așteptarea răspunsului dumneavoastră,

 

Acum că ți-ai făcut o idee despre cum poți aplica într-o manieră mai practică pentru rolurile pe care le urmărești, pornind de la aceste exemple de scrisoare de intenție, sperăm că eforturile îți vor fi recunoscute pe măsură de către recrutori. Ai încredere în forțele proprii, fii persuasivă, iar răspunsurile pozitive nu vor întârzia să apară!

Nu în ultimul rând, dacă plănuiești să îți schimbi jobul în următoarea perioadă, asigură-te că îți șlefuiești două dintre cele mai căutate abilități ale anului 2024: marketingul digital și gestionarea platformelor de social media.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Alina Sorescu, despre viața din spatele procesului de 3 ani cu fostul soț. Cum își găsește artista liniștea? „Încă nu sunt complet bine.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

A murit Gheorghe Mulțescu. Care a fost cauza decesului

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies