Rețeta de plăcintă cu urdă și leurdă a maicii Ecaterina. „Este ușor de făcut, foarte hrănitoare și sănătoasă.”

Rețeta de plăcintă cu urdă și leurdă a maicii Ecaterina. „Este ușor de făcut, foarte hrănitoare și sănătoasă.”
Rețeta de plăcintă cu urdă și leurdă a maicii Ecaterina. „Este ușor de făcut, foarte hrănitoare și sănătoasă.”

Maica Ecaterina a dezvăluit rețeta de plăcintă cu urdă și leurdă.

Maica Ecaterina a pregătit o rețetă delicioasă, și anume plăcintă cu urdă, brânză și leurdă.

Ingrediente:

  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 200 g unt
  • 600 g leurdă
  • sare
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 300 g brânză de vaci
  • 300 g urdă
  • 8 ouă
  • 3- 4 linguri pesmet
  • 3- 4 linguri griș
  • 2 legături mărar
  • 4- 5 linguri smântână

Mânca Ecaterina a dezvăluit, pentru Trinitas, o rețetă delicioasă de plăcinte cu leurdă, brânză de vaci și urdă, peste care a adăugat ceapă verde și usturoi verde. A început prin a pune mixul de verdețuri în tigaie, la călit cu unt, apoi a tăiat foile de plăcintă fâșii, pe care le-a pus și pe le în tigaie, fiind ulterior amestecate cu verdețurile. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Vom pregăti o plăcintă cu leurdă, brânză de vaci și urdă. Această budincă se poate pregăti doar cu urdă și este mai ales indicată persoanelor care au intoleranță la lactoză, deoarece urda nu conține lactoză. Este o rețetă dietetică și hrănitoare în același timp. Este recomandată în general persoanele care țin regim alimentar mai strict.

Avem un mix de ceapă și usturoi verde pe care le vom pregăti împreună cu puțin unt, apoi vom găti leurda și o amestecăm cu ceapa și usturoiul. Vom pune puțin unt la topit, iar cealaltă o vom opri pentru foile de plăcintă. Las puțin să se călească ceapă și usturoi la foc mic, timp în care voi pregăti leurda. Tocăm leurdă și o adăugăm în tigaie peste ceapă și usturoi.
O gătim puțin cu legumele să nu fie chiar crudă. Gătim și codițele pentru că sunt pline de vitamine și fragede. Se poate face și cu spanac sau chiar cu varză călită. Este foarte versatilă această rețetă. Leurda cu legumele sunt gata călite, iar acum le voi pune la răcit.”,
a spus maica Ecaterina.

Cum pregătește maica Ecaterina compoziția de brânză pentru plăcinte

Citește și: Rețeta de tocinei a maicii Ecaterina. Preparatul care poate fi servit atât ca desert, cât și ca fel principal. “Pregătim o bunătate din cartofi.”

Citește și: Care sunt noile zile de difuzare ale serialului “Totul pentru familia mea”! Iată când va putea fi urmărită îndrăgita producție turcească, din 30 septembrie, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Citește și: Rețeta de chiftele de post, pregătite cu hrișcă, a părintelui Mina: „Dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor.”

Când mixul de verdețuri și fâșiile de plăcintă s-au răcit, maica Ecaterina s-a ocupat și de compoziția de brânză, apoi a amestecat cu mixul de verdețuri și l-a pus în tavă la cuptor pentru 45 de minute. 

„Între timp am pregătit foile de plăcintă. Vom pune untul la topit, iar foile de plăcintă le vom tăia șuvițe. Acestea se pot înlocui cu paste. Le vom tăia fășii mai late și le vom introduce în unt. Nu trebuie lăsate foarte mult. Foile sunt gata, le vom lăsa puțin să se răcească, apoi le vom pune peste leurdă. Am pregătit și compoziția de brânză. Brânză de vaci o amestecăm cu pesmet și griș. Deoarece urda e un pic mai slabă în grăsimi, am ales și brânză de vaci. Am pregătit și puțin pesmet și griș pentru a atrage umiditatea lăsată de verdețuri. Le vom adăuga peste brânză. Punem această compoziție peste verdețuri și foile tăiate, vom omogeniza toată compoziția, cam așa trebuie să arate. O punem în tavă cu hârtie de copt și după o vom pune la cuptor. Nu este nevoie să mai adăugăm grăsime pe fundul tăvii. Vom pune la cuptor la 150 de grade pentru 30-45 de minute. Deasupra vom bate puțin ou cu smântână. Adăugăm și o linguriță de sare. Această compoziție o vom pune pe deasupra. Budinca este gata. A ieșit foarte bine. Se poate folosi atât ca și garnitură, dar se poate mânca și ca atare. Este ușor de făcut, foarte hrănitoare și sănătoasă.”, a mai povestit maica Ecaterina.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețeta de chiftele de post, pregătite cu hrișcă, a părintelui Mina: „Dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Cine este și câți ani are Bertan Asllani, chipeșul actor dă viață personajului Alaz Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”! Publicul din România l-a cunoscut recent în producția „Tablou de familie”, în rolul Yalin

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies