Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel. Ingredientele proaspete și combinația de arome, se potrivesc bine cu mesele de sezon!

retete pentru cina

Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel

Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel, o rețetă ideală pentru găzduirea oaspeților. Dacă dorești să oferi un preparat care să impresioneze, acest preparat este o opțiune excelentă.

Puiul la cuptor servit cu sos și sparanghel este o combinație echilibrată, perfectă pentru a aduce un strop de savoare mesei tale. Pieptul de pui este gătit la cuptor până devine suculent și aromat, cu o crustă ușor crocantă. Sparanghelul adăugat ca garnitură este copt până devine ușor crocant și își păstrează aroma proaspătă.

Sosul cremos este elementul deosebit care leagă toate componentele preparatului, cu o textură fină și cremoasă. Acest sos adaugă o notă bogată și un gust delicat care completează perfect pieptul de pui și sparanghelul. Ideal pentru diverse ocazii, acest preparat oferă o experiență culinară rafinată, cu un plus oricărei mese, fie că este vorba de o cină specială sau de o ocazie deosebită.

Citește și: VIDEO Secretul Alinei Laufer pentru limonada de casă. “Va fi și foarte aspectuoasă, pe lângă că o să fie foarte gustoasă.”

pui cu sos si sparanghel
Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de prăjitură cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru p ieptul de pui
- 4 bucăți de piept de pui
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de paprika dulce
- 1/2 de linguriță de paprika afumată, opțional
- 1/2 de linguriță de usturoi granulat
- 1/2 de linguriță de ceapă granule
- 1/2 de linguriță de oregano uscat
- 1/2 de linguriță de sare
- 1/4 de linguriță de piper negru măcinat

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente pentru sparanghel
- 1 legătură de sparanghel
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper, după gust
- 1-2 căței de usturoi, zdrobiți, opțional

Ingrediente pentru sos
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1/4 de cană de ceapă, tocată mărunt
- 2 linguri de făină
- 1 cană de lapte
- 1/2 de cană de smântână pentru gătit
- 1/2 de cană brânză cheddar, rasă, sau alt

tip de brânză
- 1/4 de linguriță de turmeric
- 1/4 de linguriță de sare
- 1/4 de linguriță de piper negru

pui cu sos
Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare p iept de pui

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Într-un bol mic, combină paprika dulce, paprika afumată, usturoi granulat, ceapă granule, oregano, sare și piper.
    Unge pieptul de pui cu ulei de măsline, apoi freacă-l cu amestecul de condimente, asigurându-te că este acoperit uniform.
  3. Așază pieptul de pui  pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau ulei de măsline. Coace pieptul de pui în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute, sau până când puiul este gătit complet și ajunge la o temperatură internă de 75°C.
    La final, lasă-l să se odihnească 5 minute înainte de a-l tăia.

Mod de preparare sparanghel

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

  1. Spală sparanghelul și îndepărtează capetele lemnoase. Poți face acest lucru prin ruperea ușoară a fiecărei tulpini până se rupe în mod natural, sau tăindu-le cu un cuțit.
  2. Într-un bol mare, amestecă sparanghelul cu ulei de măsline, sare și piper. Dacă dorești, adaugă usturoiul zdrobit pentru un plus de aromă. Așază sparanghelul pe o tavă de copt și coace-l în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute, până când devine crocant și ușor rumenit.

Mod de preparare sos

  1. Într-o tigaie mare, încălzește untul și uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și gătește timp de 3-4 minute, până devine moale și translucidă. Adaugă făina și amestecă bine, gătind timp de 1-2 minute pentru a crea baza de sos. Aceasta va îngroșa sosul. Începe să adaugi treptat laptele, amestecând continuu pentru a preveni formarea cocoloașelor. Lasă amestecul să fiarbă ușor timp de 2-3 minute. Adaugă smântâna și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă ușor până se îngroașă și devine cremos, aproximativ 3-4 minute.
  2. Îndepărtează tigaia de pe foc și încorporează brânza cheddar rasă, amestecând până se topește complet și sosul devine omogen. Adaugă turmeric, sare și piper, amestecând bine. Ajustează condimentarea după gust.

Asamblare și servire

  1. Așază pieptul de pui pe farfurii. Înconjoară-l cu sparanghelul copt. Stropește generos cu sosul cremos. Servește preparatul cald, alături de o garnitură de salată verde sau cartofi pentru un prânz sau o cină completă. Poftă bună!

retete cu preparate pui
Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Lava cake cu căpșune. Acest desert va încheia seara într-o notă memorabilă!, pentru un desert care combină textura moale și lichidă din interior, cu aroma intensă de ciocolată. În momentul în care este tăiat, un centru de ciocolată topită se revarsă, oferind un contrast delicios cu căpșunele proaspete și suculente de deasupra. Ideal pentru a impresiona la ocazii speciale sau pentru a savura o seară dulce și elegantă.

retete de gustare
Pui la cuptor servit cu sos și sparanghel[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies