Cheesecake cu ciocolată și fructe de pădure. Aspectul sofisticat și gustul delicios îl fac să strălucească pe toate mesele!

retete de gustare

Cheesecake cu ciocolată și fructe de pădure

O rețetă ideală pentru un picnic în natură. Fructele de pădure proaspete și gemul oferă o notă fresh, perfectă pentru o zi de weekend.

Acesta este un desert care îmbină cremozitatea mascarpone-ului cu bogăția ciocolatei și dulceața fructelor de pădure proaspete. Acest preparat este o adevărată încântare pentru ochi, datorită straturilor sale atrăgătoare și a decorului fructat. Cheesecake-ul are un blat crocant, cu un contrast plăcut cu crema moale de mascarpone, stratul de ciocolată adaugă un gust intens și profund, fiind perfect echilibrat de dulceața fructelor de pădure.

Indiferent de momentul ales pentru a-l savura, acest cheesecake va aduce bucurie tuturor celor care îl gustă.

Citește și: Alimente care ajută la slăbit, conform nutriționiștilor. Ce poți consuma toamna

retete pentru desert
Cheesecake cu ciocolată și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore

(timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru cheesecake

- 250 g de biscuiți digestivi
- 125 g de unt topit

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

- 500 g de mascarpone
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 100 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 3 foi de gelatină sau 1

plic de gelatină pudră

Ingrediente pentru straturile de ciocolată
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g smântână pentru frișcă

- 200 g ciocolată neagră
- 100 g smântână pentru frișcă

Ingrediente pentru decor
- Fructe de pădure proaspete
- Gem de fructe, la alegere

cheesecake cu ciocolata
Cheesecake cu ciocolată și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat de biscuiți și cremă de mascarpone

Citește și: Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Pune biscuiții în robotul de bucătărie și macină-i până devin un praf fin. Dacă nu ai robot, îi poți pune într-o pungă și zdrobi apoi cu un sucitor. Într-un bol, amestecă biscuiții măcinați cu untul topit până obții o compoziție omogenă. Așază amestecul în tava de cheesecake, presând bine pe fund pentru a forma un strat uniform.
    Coace blatul în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Lasă-l să se răcească complet.
  3. Dacă folosești foi de gelatină, înmoaie-le în apă rece timp de 5-10 minute. Dacă folosești gelatină pudră, urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru a o activa.
  4. Într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă până devine fermă.
  5. Într-un alt bol, amestecă mascarpone, zahărul pudră și esența de vanilie până devin cremoase.
    Dacă folosești foi de gelatină, stoarce excesul de apă și adaugă-le în crema de mascarpone, amestecând bine. Dacă folosești gelatină pudră, asigură-te că este dizolvată și apoi adaug-o în amestec. Incorporează smântâna bătută în crema de mascarpone cu mișcări ușoare.
  6. Așteaptă să pregătești stratul de ciocolată, pentru ca mai apoi să torni crema de mascarpone peste și să îl uniformizezi cu o spatulă.

Mod de preparare straturi de ciocolată

  1. Într-un bol, pune ciocolata neagră și smântâna pentru frișcă. Încălzește la bain-marie sau în microunde, amestecând până când ciocolata se topește complet și se omogenizează. După ce blatul s-a răcit, toarnă stratul de ciocolată peste el, uniformizându-l. Pune tava la frigider pentru 15-20 de minute, până când ciocolata se întărește, pentru ca mai apoi să adaugi și crema de mascarpone pregătită anterior.
  2. Pentru stratul de deasupra de ciocolată, într-un bol, trebuie să topești ciocolata neagră cu smântâna pentru frișcă, amestecând până devine lichidă. Toarnă acest strat de ciocolată peste crema de mascarpone, nivelând suprafața. Pune din nou tava la frigider pentru a se întări, timp de minim 2-3 ore sau peste noapte.

Decorare și servire

  1. După ce cheesecake-ul s-a întărit complet, scoate-l din tavă. Poți folosi un cuțit pentru a desprinde marginile, dacă este necesar. Presară fructele de pădure proaspete deasupra cheesecake-ului, aranjându-le frumos.
  2. Servește cheesecake-ul cu gem de fructe la alegere. Poftă bună!

retete de prajituri de casa
Cheesecake cu ciocolată și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de sparanghel. O alegere excelentă pentru a te răsfăța!, pentru un preparat ideal pentru sezonul rece. Supa este gătită până devine moale, apoi blenduită pentru a obține o textură fină și cremoasă, cu o aromă delicată, accentuată de smântână și condimente. Servită caldă, cu crutoane crocante, această supă este perfectă ca aperitiv sau ca fel principal ușor.

cheesecake
Cheesecake cu ciocolată și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

În această seară, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D, Aybike și Oğulcan au parte de o surpriză șocantă

Adevăratul motiv pentru care îndrăgita actriță Su Burcu Yazgı Coşkun a părăsit distribuția serialului “Totul pentru familia mea”, în care a jucat rolul Asiye! Și-a dorit să se retragă sau totul s-a petrecut conform scenariului?

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies