Recăpatarea încrederii după infidelitate. Ghid complet pentru reconstrucția unei relații afectate!

recapatarea increderii dupa infidelitate
Recăpătarea încrederii după infidelitate

Infidelitatea în cuplu reprezintă un moment de cumpănă în relație, iar cel înșelat suferă extrem de mult. Cele mai multe cupluri aleg să se despartă după un moment de infidelitate, însă sunt unele persoane care își doresc să continue relația, chiar dacă partenerul de cuplu nu a fost fidel în totalitate.

 

Descoperă în rândurile de mai jos un ghid complet pentru a reconstrui o relație sănătoasă, dar și sfaturi pentru cum îți poți recăpăta încrederea în partener, după ce a avut o aventură.

Infidelitatea este un simptom al unei relații disfuncționale, în care există o problemă destul de mare între parteneri, conexiunea dintre cei doi fiind la pământ.

Comunicare deschisă și sinceră

Comunicarea este cel mai important aspect în orice relație. Partenerul tău trebuie să înțeleagă exact cum te-a făcut să te simți. Este important să discutați exact despre limitele din relația voastră, dar și ce vrea fiecare de la celălalt. Chiar dacă poate îți este dificil, este esențial să fii sinceră cu privire la propriile sentimente și trăiri, dacă vrei ca relația ta să devină una sănătoasă.

Angajamentul față de relație

Înainte de a îl ierta, trebuie să discuți clar dacă el este dornic să își reia angajamente serioase pentru relația voastră.

Terapie de cuplu

ce ne invata infidelitatea
Ce ne învață infidelitatea[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: 5 metode prin care poți atrage bărbatul care nu te mai vrea. Descoperă puterea ta de seducție!

Terapia de cuplu este foarte benefică pentru amândoi partenerii, în special după ce treceți printr-un moment dificil al relației voastre. Cu ajutorul unui specialist, amândoi veți înțelege problemele cu care vă confruntați și veți găsi soluții pentru ca relația voastră să fie una armonioasă.

Transparență totală

De cele mai multe ori, femeile se ocupă de foarte multe treburi, îmbinând viața de mamă, cu profesia și cu sarcinile casei.

De aceea, acestea devin stresate, nemaiavând timp pentru ele și nici energie pentru momente de intimitate alături de partener. Astfel, bărbații obișnuiesc să caute acest lips la altă femeie. După un astfel de incident neplăcut, este important să reflectați asupra relației voastre, asupra plăcerilor de care aveți nevoie, dar și asupra momentelor disfuncționale care v-au adus în acest punct dificil.

Reconstruirea încrederii treptat

increderea dupa infidelitate
Încrederea după infidelitate[Sursa foto: Freepik]

În mod evident, după un moment dificil, relația dintre doi parteneri nu poate să se reconstruiască atât de rapid. Este important să nu îi arăți partenerului că l-ai iertat imediat, deoarece este posibil să se repete comportamentul. De aceea, este esențial să descoperi dacă persoana iubită merită să fie iertată. Trebuie să fii foarte atentă la comportamentul partenerului, în perioada ce urmează după momentul de infidelitate.

Este important să știi cu exactitate dacă mai merită să lupți, dacă își va schimba atitudinea și se va revanșa pentru faptul că te-a făcut să suferi.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Iertarea și eliberarea resentimentelor

După ce spun că au iertat, multe persoane ajung să le reproșeze celorlalți că au greșit. Odată ce ai acceptat și înțeles că îți vei ierta partenerul, este greșit să îi reproșezi continuu greșeala pe care a făcut-o. Așadar, asigură-te că îi spui tot ce ai pe suflet cât mai rapid, pentru a rezolva problema și a nu crea o atmosferă tensionată continuă.

Construirea unei relații sănătoase

poti trece peste infidelitate
Cum poți trece peste infidelitate[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce trebuie să faci dacă nu îți mai scrie și abia ați început să vă întâlniți

Odată ce te-ai hotărât că vei ierta episodul de infidelitate, trebuie să te axezi, alături de partenerul tău, pe consolidarea unei relații sănătoase. Este important să vă gândiți ce v-a adus în acest punct de cotitură și să găsiți împreună soluții. Unele cupluri aleg să se separe o perioadă de timp, pentru a vedea dacă le este mai bine sau mai rău în acest fel. De asemenea, este esențial să înțelegeți tipul de atașament al fiecăruia. Totuși, cel care a greșit trebuie întotdeauna să își dea mai mult silința, pentru a recăpăta încrederea celeilalte persoane. Un comportament adecvat, vorbe frumoase, mici surprize, ieșiri în oraș, escapade romantice sunt doar câteva din aspectele pozitive de care o relație are nevoie pentru a funcționa, indiferent de vârstă sau de longevitatea relației.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

5 gesturi la prima întâlnire care îl trădează. Cum îți dai seama că nu vrea nimic serios

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies