Regina Maria este o delicioasă prajitură de casă, un desert regăsit în caietul de rețete al bunicii, un desert pe care toată lumea vrea să îl încerce.
Iată rețeta unei prăjituri extrem de rafinate și absolut delicioasă!
Citeste si: Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas
Ingrediente:
Pentru primul blat:
6 ouă;
7 linguri de zahăr;
2 linguri apă;
7 linguri de făină;
Pentru al doilea blat
6 ouă;
250 grame zahăr;
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
150 grame nuca de cocoș;
2 linguri de făină.
Citeste si: Salata care face minuni însă nu e ușor de mâncat. Tu ai curaj să faci asta?
Ingrediente pentru cremă
6 gălbenușuri;
8 linguri de zahăr pudra+ încă 4 linguri;
300 g unt;
esență de vanilie.
Modul de preparare:
Pentru primul blat se bat spumă 6 albușuri cu 7 linguri de zahăr, 2 linguri apă. Apoi se adaugă 6 gălbenușuri și 7 linguri de făină.
Cele 6 gălbenușuri rămase de la al doilea blat, se fierb pe abur împreună cu 8 linguri de zahăr pudra, până se îngroașă.
Citeste si: Aşa găteşti cea mai uşoară prăjitură cu caise
Glazură de cacao:
Se amestecă pe foc, 150 g zahăr pudră, cu două linguri cu cacao, 3 linguri de apă și două-trei linguri de ulei. Uleiul se pune în glazură, doar după ce se ia de pe foc. Se lasă doar un pic să se răcorească, că să nu se îngroașe și să se poată întinde.
Citeste si: Simona Halep, cerută în căsătorie! Ce a răspuns prințesa de la Wimbledon
Citeste si: Dieta daneză: slăbeşti până în 20 kg în 13 zile
Citeste si: La limita imposibilului! Un băiat de 4 ani pretinde că este reîncarnarea Prinţesei Diana
Citeste si: Aşa găteşti cea mai uşoară prăjitură cu caise