Reguli de comunicare în relația de cuplu. Cheia unei conexiuni puternice și a unei relații durabile!

Reguli de comunicare în relația de cuplu. Cheia unei conexiuni puternice și a unei relații durabile!
Reguli de comunicare în relația de cuplu. Cheia unei conexiuni puternice și a unei relații durabile!

Indiferent de relația pe care o avem, de prietenie, de colegialitate sau de cuplu, comunicarea este cheia acestei legături. De aceea, dacă ne dorim ca relațiile noastre să fie sănătoase și fericite, trebuie să fim extrem de atenți la câteva aspecte, legate de comunicare.

În cadrul unei emisiuni, Cati Călin, psiholog și trainer în comunicare relațională, a explicat cum este recomandat să vorbim cu partenerul de cuplu, pentru ca relația să fie una bună.

Etapele unei relații

sfaturi pentru o relatie sanatoasa
Sfaturi pentru o relație sănătoasă[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. ”Femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate.”.

Orice relație de cuplu este structurată pe mai multe etape. La început, cei doi sunt îndrăgostiți, nu văd defectele celuilalt și pare că iubirea dintre ei este cea mai importantă de pe lume. Totuși, este aproape imposibil ca o relație de durată să fie doar în faza îndrăgostirii. Specialistul a explicat că fiecare persoană trebuie să știe în ce etapă a relației se află alături de persoana iubită, pentru a analiza corect situația și pentru a se raporta corect.

Fiecare etapă are atât momente frumoase, cât și dificile. Un comportament toxic este acela de a fugi cu disperare doar către o anumită etapă a relației, rerealizând ca un astfel de curs al lucrurilor este perfect normal, pentru toate cuplurile.

cum sa comunici in cuplu
Comunicarea eficientă în cuplu[Sursa foto: Freepik]

„Unii rămân toată viața în etapa în care cei doi sunt doar unul, gândesc la fel, simt în același mod.

După începutul relației, urmează etapa a doua, în care unul din ei face un pas înapoi. Este sănătos pentru relație, dar s-ar putea ca în acel moment să fie o problemă. Este o etapă periculoasă, pentru că devenim iar doi.”, a precizat psihologul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sfaturi pentru o relație sănătoasă

Rolul comunicarii in cuplu
Cât de importantă este comunicarea în  cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum gestionăm presiunea de a fi un părinte bun

Cu timpul, relația de cuplu riscă să se degradeze. Principalul motiv pentru care se întâmplă acest lucru, este o comunicare greșită. Pe măsură ce cuplul înaintează în timp, apar reproșurile și neînțelegerile și din ce în ce mai rar, aprecierile și momentele tandre. O mare greșeală pe care o fac mulți oameni este acea de a încerca să schimbe în totalitate personalitatea partenerului de cuplu.

Cu toate că o persoană se poate îmbunătăți, este foarte dificil să renunțe la propria persoană, devenind altcineva, pentru ca persoana iubită să fie mulțumită.

„Ceea ce propun este ca într-o relație să fie trei. Al treilea lucru este relația, fiind un organism viu între cei doi. Este o distanță suficientă, dar și o legătură. Învățăm să trăim cu faptul că suntem diferiți și acceptăm asta.”

, a explicat specialistul.

Cum să comunicăm eficient cu partenerul de viață

reguli de comunicare in relatia de cuplu
Reguli de comunicare în relația de cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: 5 metode prin care poți atrage bărbatul care nu te mai vrea!

Nu doar cuvintele sunt importante într-o relaționare, ci și modul în care le spunem. De aceea, este esențial de înțeles că același mesaj poate fi transmis în moduri diferite, care afectează atmosfera dintre cei doi parteneri. Așadar, este important de înțeles că o relație trebuie construită de amândoi partenerii, necesitând înțelegere și răbdare, din ambele părți. Psihologul a precizat să ne analizăm propria persoană, înainte de a judeca sau a fi nemulțumiți de persoana de lângă noi. De asemenea, este vital de înțeles că nimănui nu îi place să primească ordine și mereu ceva de făcut. Spațiul personal reprezintă un element extrem de important pentru un cuplu, fiindcă prea mult timp petrecut împreună poate distruge relația.

„Un lucru important este să ieșim din mitul că dacă ne iubim, lucrurile o să meargă de la sine. Fiecare simte  diferit. Iubirea e una, relația este ceva diferit. Cu foarte multă iubire, pot să trimit către celălalt, un mesaj greșit. Fără să ne dăm seama, zilnic facem asta. Și încet, încet, relația ajunge să se degradeze. Pentru unii sunt importante cuvintele, pentru alții, important este tonul. Dacă reușesc să vorbesc despre ce e important, relația va merge mult mai bine.”, a declarat specialistul în comunicare relațională.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum ne motivăm copilul să meargă cu drag la școală

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies