Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. ”Femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate.”.

Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. ”Femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate.”.
Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener

Trădarea de către partener a devenit o problemă cu care se luptă din ce în ce mai multe cupluri, specialiștii sugerând chiar că această infidelitate face parte din firea umană, și tinde să fie o practică foarte frecventă în relații.

Dr. Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a fost invitată în cadrul unei emisiuni TV pentru a vorbi despre cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. Specialista este de părere că infidelitatea este cea mai frecventă practică într-o relație, care se poate arunca imediat după, sau se poate reconstrui.

“Infidelitatea este un lucru care afectează cuplurile. E din ce în ce mai frecventă și lumea se întreabă ce facem mai departe.

Infidelitatea înseamnă că aruncăm relația sau o putem reconstrui”,  a menționat ea.

De ce bărbații și femeile înșeală

Bărbații și femeile înșeală în mod egal, la fel de frecvent. Însă, de cele mai multe ori există motive diferite pentru acest lucru. De obicei, bărbații înșeală pentru a întreține alte acte sexuale, sau pentru frica de intimitate, iar femeile ajung la infidelitate pentru că se simt de cele mai multe ori singure, și au nevoie de intimitate.

Cu toate astea, e mult mai greu să aduci o femeie înapoi, decât un bărbat.

“Înșeală și bărbații și femeile în general. Poate motivele pentru care înșeală sunt diferite; bărbații înșeală mult pentru sex și pentru frica de intimitate, iar femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate. E mai greu să întorci o femeie după ce a înșelat, decât un bărbat”,  a

precizat aceasta.

Citește și: De ce doare o despărțire. „Trebuie să înțelegem că vom fi afectați și fizic și mental și emoțional și energetic.”

Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil. „Când apare bebelușul nu-și mai pot permite să fie spontani”

Cum ne dăm seama dacă este mai bine să îi dăm o șansă partenerului

De cele mai multe ori, ne putem da seama după felul și modul în care s-a produs infidelitatea. Dacă este vorba de o infidelitate fizică, o aventură de o noapte, sau de o relație  extraconjugală de mult timp. Indiferent de cum ar fi, o a doua șansă poate fi oferită din trei motive.

“Ne dăm seama uitându-ne puțin la felul în care am fost înșelați.

Dacă suntem înșelați din lună de miere este una, dacă suntem înșelați după 12 ani și doi copii este altceva. Dacă este doar o infidelitate fizică, o aventură de o noapte este un lucru, dacă este o relație extraconjugală de 6 luni de zile sau 2 ani este altceva. Însă, indiferent cum ar fi, ideea unei a doua șanse eu aș lua-o în considerare, măcar din trei motive pe care le văd”

Motivul 1. Nicio relație nu este garantată că va scăpa de infidelitate

Există numeroase cazuri în care oamenii ajung la infidelitate și când sunt în relații bune, deoarece se spune că uneori se plictisesc de prea mult bine. Dacă se ajunge la înșelat, partenerul poate trece peste, pentru a observa cum ar putea fi relația îmbunătățită.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

“Nicio relație nu este garantată că va scăpa de infidelitate, indiferent cât de bun ar fi. De multe ori oamenii înșeală și când sunt în relații foarte bune, se satură de prea mult bine. Deci dacă ajungi la infidelitate, poate vezi cum poți trece peste și să vezi cum ar putea fi relația mai bună după aceea”, a spus ea.

Motivul 2. De multe ori, persoana care înșeală are traume din copilărie

Uneori, persoana infidelă nu înșeală pentru că au ceva cu partenerul, ci pentru că este posibil să aibă o traumă din copilărie. Acesta îl poate face să caute ceva ce n-a găsit când era copil.

“De multe ori, infidelitatea, cel care mă înșeală, nu o face pentru că are ceva cu mine, ci pentru că este posibil să aibă o traumă în copilărie care îl determină să caute ceva ce n-a găsit când era el copil. Deci, până la urmă pot să primesc și cu simpatie nevoia lui de a căuta”,  a mai precizat specialista.

Motivul 3. O relație după o astfel de criză poate deveni mai puternică

O relație de cuplu după actul de infidelitate poate deveni de cele mai multe ori mai puternică, decât era înainte, sau decât există în general, pentru că se vor cunoaște adevăratele lipsuri din relație.

“O relație care se consolidează după o astfel de criză poate deveni mult mai puternică, decât o relație normală”,  a menționat ea.

Cât de greșit este să ierți infidelitatea

Trădarea în cuplu nu este neapărat un lucru greșit, deoarece în momentul în care persoana în cauză iartă, se poate trece mai departe cu viața, indiferent că este cu acel partener sau cu altul. Cu toate astea, ideea de a rămâne cu acel partener infidel poate fi o greșeală. Spre exemplu, dacă partenerul respectiv este infidel cronic sau nu își poate recunoaște greșelile, punând responsabilitatea pe umărul partenerului de viață, atunci este dificil să rămâi în relație cu partenerul neasumat.

“A ierta infidelitatea nu este un lucru greșit, pentru că în clipa în care o iertăm putem să trecem mai departe cu viața noastră, indiferent că este cu acest partener sau cu altul. (…) Însă, ideea de a rămâne în continuare cu acel partener infidel poate fi o greșeală sau nu. Deci, dacă partenerul respectiv este infidel cronic sau nu își recunoaște greșelile chiar atunci când îl punem în fața faptului împlinit, punând responsabilitatea pe umărul nostru, atunci este cam greu să rămâi în relație cu acest partener neasumat”,  a mai specificat ea.

Citește și: Cum apare sentimentul de singurătate în cuplu. „Majoritatea cuplurilor sunt în general certați, sunt singuri în relație”

Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Totodată, atât prietenii, cât și familia vor încerca mai devreme sau mai târziu să se bage în necunoștință de cauză. De cele mai multe ori, persoanele nu le comunică prietenilor sau familiei că se confruntă cu astfel de probleme în cuplu de teama de a nu fi judecați, sau a fi făcuți să se simtă rușinați. Alteori, când mărturisesc acest lucru, prietenii vin cu o presiune asupra persoanei. Așadar, o relație și infidelitatea sunt lucruri foarte intime care privesc doar cuplul, nu și pe cei din exterior.

“Prietenii și familia întotdeauna vor încerca să se bage fără să știe despre ce este vorba. De multe ori, sunt mulți oameni care nici nu spun prietenilor sau în familie că se confruntă cu această problemă pentru a nu fi judecați, sau a fi făcuți să se simtă rușinați. Alteori, când spun acest lucru, prietenii vin cu o presiune. O relație și infidelitatea sunt lucruri extrem de intime care privesc doar cuplul, nu pe cei din exterior”,  a menționat specialista.

Cât durează vindecarea după infidelitate

Vindecarea unei persoane după infidelitate depinde de foarte multe lucruri, precum de ceea ce fac ca să se vindece. Dacă tind să lase lucrurile să se vindece de la sine, procesul poate dura o viață. Însă, dacă vor face lucruri concret, precum mersul la un psiholog, la terapie de cuplu, persoana înșelată își face din nou o viață, deoarece undeva a intrat într-o zonă de confort, unde nu se mai bucură de viață. În cazul acesta, cu siguranță vor trece în câteva luni de zile. Totodată, dacă partenerul care a fost infidel susține persoana înșelată în acea perioadă, lucrurile vor fi mai ușoare.

“Depinde foarte multe, depinde de ce facem ca să ne vindecăm. Dacă pur și simplu lăsăm ca lucrurile să se vindece de la sine, poate dura o viață. Dacă facem lucruri concret, adică mergem la un psiholog, mergem la terapie de cuplu, cel înșelat își face o viață, pentru că probabil undeva am intrat într-o zonă de confort și nu mă mai bucuram de viață, atunci cu siguranță voi trece în câteva luni de zile. Dacă partenerul care m-a înșelat mă susține în această perioadă, iarăși e mai ușor”,  a spus ea.

Citește și: Cum să te ferești de o relație pansament. „Durerea poate fi și mai mare”

Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum se manifestă depresia postnatală. „Mulți spun că nu este o tulburare psihică”

Astfel, statistic vorbind, 80% dintre cuplurile afectate de trădare trec peste. Însă, câți dintre ei devin mai fericiți după infidelitate, câți dintre ei își solidifică relația, este o altă proporție ce contează foarte mult.

“80% dintre cuplurile afectate de infidelitate merg mai departe, statistic vorbind. Acum, câți dintre ei sunt mai fericiți după infidelitate, câți dintre ei își solidifică relația după infidelitate, e altă proporție și contează foarte mult de ce fac cei doi în cuplu”,  a încheiat aceasta.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil. „Când apare bebelușul nu-și mai pot permite să fie spontani”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies