Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil. „Când apare bebelușul nu-și mai pot permite să fie spontani”

Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil
Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil. „Când apare bebelușul nu-și mai pot permite să fie spontani”

Află din rândurile următoare cum să îți păstreze relația vie chiar și după venirea pe lume a unui copil.

Venirea pe lume a unui copil constituie o schimbare majoră în viața multor cupluri. Responsabilitățile care vin la pachet odată cu această schimbare, dar și timpul limitat pe care cei doi parteneri îl mai pot petrece împreună, pot duce la apariția unei rupturi în relația de cuplu.

Există anumite lucruri de care trebuie să ținem cont odată cu venirea pe lume a copilului pentru a face în așa fel încât, această schimbare să nu ne afecteze viața de cuplu, ci din contră să ne sudeze și mai mult relația.

În cadrul unei emisiuni, psihologul Mirela Lungi a vorbit despre cum putem menține un echilibru în viața de cuplu și cea de familie.

Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil

Citește si: Cum apare sentimentul de singurătate în cuplu. „Majoritatea cuplurilor sunt în general certați, sunt singuri în relație”

Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil

În viața fiecărui cuplu au loc o serie de schimbări odată cu venirea pe lume a unui copil. Cei doi parteneri nu vor mai fi doar iubiți sau soț și soție și se vor pune și în poziția de părinți, iar această poziție nouă poate genera unele tensiuni în relația de cuplu, dacă nu este gestionată cum trebuie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pentru ca o relație de cuplu să fie funcțională, să se dezvolte frumos și armonios, în primul rând, trebuie ca cei doi parteneri să aibă așteptări realiste. Când așteptăm un copil, când ne dorim un copil, este de preferat să ne reevaluăm cumva relația. Atât bucuria de a avea un copil, cât și responsabilitatea se împarte la doi .”, spune specialistul în domeniu.

Astfel, cei doi parteneri pot avea stiluri parentale diferite, iar aici ar putea apărea anumite contradicții între parteneri, legate de creșterea copilului.

În acest caz, este foarte important să ne înțelegem foarte bine partenerul de viață și să comunicăm în mod eficient despre așteptările, dorințele și care este modul în care am vrea noi să decurgă lucrurile.

În primul rând, fiecare în cuplu vine cu un trecut, cu o experiență de viață, cu o structură a personalității diferită, ceea ce este bine. În relația de cuplu este foarte important ca partenerii să fie prezenți.

Prezenți la nevoile celuilalt, prezenți emoțional, să existe o comunicare bună. Trebuie să-ți observi partenerul, să-i observi starea, să fii în conexiune cu el.”, explică specialistul în domeniu.

Cum păstrezi intimitatea în cuplu, după nașterea unui copil

Citește si: Cum prevenim răcirea relației de cuplu. „Nu știm să gestionăm o relație pe termen lung”

Cum păstrezi intimitatea în cuplu, după nașterea unui copil

O primă greșeală pe care o fac cuplurile care ajung să se destrame după ce în viața lor apare un copil, este faptul că cei doi parteneri nu mai păstrează intimitatea necesară în relația de cuplu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Specialistul în domeniu le recomandă cuplurilor cărora li s-a schimbat viața odată cu venirea pe lume a unui copil să își împartă în mod egal sarcinile, astfel încât, să aibă timp liber pentru a-l petrece împreună, fără copil.

În primul rând, când vine un nou născut pe lume, este foarte important ca partenerii să-și acorde zilnic un timp de câteva minute în care să discute despre nevoile lor, despre ceea ce funcționează sau nu funcționează în relație, cum și-ar dori să îmbunătățească și să nu discute tot timpul despre bebeluș. Când apare bebelușul nu-și mai pot permite să fie spontani. În această situație, mama are nevoie să conștientizeze că sunt doi. Ambii au rolul de a se ocupa de bebeluș, iar sarcinile pe care mama nu și le poate permite să le facă la un moment dat, atunci este foarte important ca mama să-și lase partenerul să se implice. ”, spune specialistul.

Totodată, specialistul le recomandă să nu neglijeze nici viața sexuală, care este la fel de importantă precum era și înainte de venirea pe lume a copilului.

Este foarte importantă și viața sexuală. Disponibilitatea mamei în prima perioadă post-partum, atât fiziologică, cât și emoțională, nu este atât de deschisă. Însă, după 2 luni de zile, femeia să nu-și neglijeze partenerul.”, spune specialistul în domeniu.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies