Relația care consumă: Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează

relatie care te epuizeaza emotional
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează

În zilele noastre, din anumite motive, relația se poate transforma într-o capcană. Însă știați care sunt semnele celei epuizante?

Aflați din rândurile următoare care sunt semnele pe care ar trebui să le luați în considerare, pentru a afla dacă sunteți într-o relație epuizantă din punct de vedere emoțional sau nu.

 

Ce este o relație care epuizează emoțional?

O relație epuizantă din punct de vedere emoțional se caracterizează in principal, prin epuizare continuă emoțională, negativitate și o lipsă de reciprocitate în ceea ce privește sprijinul și înțelegerea emoțională.

Când cineva ia în mod regulat mai mult decât dă, îl face să se simtă epuizat emoțional și neîmplinit. Acest dezacord poate apărea în multe tipuri de relații, cum ar fi relațiile romantice, prietenii și chiar legăturile familiale, de ce nu.

Citește și: 6 lucruri pe care femeilor le place să le audă, dar nu le vor recunoaște niciodată nimănui

Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 întrebări pe care să ți le pui înainte de a te căsători. Alege să îți petreci viața alături de persoana potrivită

Semne ale unei relații epuizante din punct de vedere emoțional

1. Rollercoaster emoțional

Un rollercoaster continuu de emoții este unul dintre semnele cheie ale unei relații care este drenante din punct de vedere emoțional.

După ce te simți entuziasmat într-un moment, s-ar putea să te simți trist, frustrat sau nervos în următorul moment. Este posibil să te simți epuizat atât fizic, cât și mental ca urmare a acestei turbulențe emoționale.

2. Lipsa suportului emoțional

Într-o relație epuizantă din punct de vedere emoțional, s-ar putea să simți că oferi întotdeauna sprijin și înțelegere, dar nu primești nimic în schimb.

Este posibil să te simți neauzit și neimportant dacă nevoile, emoțiile și preocupările tale sunt ignorate sau respinse.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

3. Critici frecvente și negativitate

În relațiile care drenează emoțional, comentariile negative, criticile și dezamăgirile devin obișnuite. Partenerul, prietenul sau membrul familiei tău îți poate submina realizările, încrederea în sine sau atenția pe defectele tale în loc să-ți onoreze punctele forte.

4. Comportament manipulator

O caracteristică comună a relațiilor care drenează emoțional este manipularea. Cineva vă poate controla și vă poate manipula folosind vinovăție, frica sau șantaj emoțional. Acest lucru vă poate face să vă îndoiți de propria valoare și de propriile decizii.

ce este o relatie care epuizeaza emotional
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

5. Dramă constantă și conflict

Certurile frecvente, dramele și conflictele sunt adesea semne ale relațiilor emoțional epuizate.

Poate părea că fiecare interacțiune devine o luptă, lăsându-te epuizat din punct de vedere mental și emoțional.

6. Te simți izolat și singur

Te poți simți izolat și singur, chiar dacă ești în relație. S-ar putea să vă găsiți o poftă sinceră de conexiune și înțelegere care rămâne evazivă și nevoile emoționale nu sunt îndeplinite.

semne de epuizare emotionala intr-o relatie
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

7. Îndoiala de sine

O relație epuizantă emoțional vă poate distruge încrederea în sine și stima de sine în timp. S-ar putea să începeți să vă îndoiți de propriile gânduri, sentimente și decizii, gândindu-vă în mod constant și căutând validarea de la cealaltă persoană.

8. Neglijarea bunăstării personale

Când relația dvs. este epuizantă din punct de vedere emoțional, s-ar putea să acordați mai multă importanță nevoilor celuilalt decât nevoilor dvs. personale. Nerespectarea limitelor tale și neglijarea îngrijirii de sine pot duce la deteriorarea sănătății tale fizice și emoționale.

epuizare emotionala
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

9. Senzație de capcană

Sentimentul de a fi prins într-o capcană este poate cel mai important semn al unei relații epuizante din punct de vedere emoțional. S-ar putea să nu poți ieși din relație din cauza fricii, dependenței sau obligației, chiar dacă te epuizează emoțional.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

epuizare emotionala relatie
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

10 fraze romantice pe care femeile vor să le audă

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies