Relatii de cuplu toxice. Cauze, solutii si sfaturi de la psiholog

Relatii de cuplu toxice. Cauze, solutii si sfaturi de la psiholog
Relatii de cuplu toxice. Cauze, solutii si sfaturi de la psiholog

Ca sa ajungi la identificarea cauzelor, cat si la propunerea unor solutii, trebuie in primul rand sa constientizezi ca esti implicata intr-o relatie toxica.

Relatii de cuplu toxice. Cauze, solutii si sfaturi de la psiholog. Ca sa ajungi la identificarea cauzelor, cat si la propunerea unor solutii, trebuie in primul rand sa constientizezi ca esti implicata intr-o relatie toxica. Multe tinere se afla in relatii toxice si marea majoritatea a acestora sunt cauzate de urmatoarele probleme:

Existenta unui amant/ a unei amante

Triunghiul amoros este cauza principala a unei relatii toxice.

Acesta poate exista in relaitate, construind disfunctionalitati in relatia de cuplu, ori poate fi imaginat, pe fondul unei gelozii extreme. Indiferent de situatie, nu construieste o relatie sanatoasa.

Familia se implica mai mult decat este necesar

Exista situatii in care parintii isi impun valorile proprii netinand seama de nevoile cuplului. Acestia pot apela la santaj emotional, ori pot demonstra o nevoie de control exagerata, motivati de dorinta de a se asigura ca totul este in regula cu propriul sau copil.

Relatii de cuplu toxice. Cauze, solutii si sfaturi de la psiholog
Relatii de cuplu toxice. Cauze, solutii si sfaturi de la psiholog[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Viata profesionala extrem de solicitanta

Partenerii unui cuplu pot experimenta opinii diferite cand vine vorba de directia profesionala, timpul petrecut la birou, efortul depus in cariera. Pot aparea inclusiv divergente atunci cand un partener castiga semnificativ mai mult decat celalalt, ori are o pozitie sociala mai inalta.

Aparitia copiilor in familie

Aparitia unui copil schimba regulile jocului. Daca exista discrepante referitoare la ideea de cum ar trebui sa fie crescut un copil, pot aparea numeroase conflicte. Pentru solutionare, comunicarea este esentiala, cat si luarea de decizii intotdeauna in beneficiul copilului.

Citeste si: Ce este infidelitatea emotionala si cum este afectata relatia ta?

Citeste si: Semne că nu ar trebui să regreţi că aţi ajuns la despărţire

Treburile casnice pot parea un camp de lupta

Intr-o relatie toxica, fiecare poate considera ca face prea mult in acest sens, ori dimpotriva, ca celalalt ar trebui sa le faca pe toate. Este o situatie in care cooperarea ar trebui sa primeze, astfel incat sa se ajunga la un echilibru.

Daca unul este obosit, dupa o zi grea de munca, celalalt ar trebui sa fie capabil sa il suplineze in gestionarea treburilor casnice.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies