Tulburarile de digestie (balonari, digestie dificila, senzatie greata), constipatia sunt simptome frecvente in timpul sarcinii, care uneori devin neplacute.
Pentru imbunatatirea digestiei si combaterea senzatiei de greata se pot utiliza ghimbirul (ceai, comprimate, dropsuri, sau ras si adaugat in limonade), ceai de roinita sau de musetel; eventual si ceai de menta slab (daca nu exista constipatie), ceai din flori de soc, ceai de chimen. Atentie, ceaiurile nu trebuie sa fie foarte concentrate, se beau 2 cani/zi.
Deosebit de benefice pentru imbunatatirea digestiei si tranzitului intestinal sunt extractele gemoterapice de smochin si merisor, administrate la sfatul unui medic apifitoterapeut.
Citeste si: Sarcina iti schimba creierul pentru o perioada de 2 ani
Citeste si: Dieta cu suc de varza: slabesti vizibil in 14 zile
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: 6 ceaiuri care te ajuta sa slabesti
De exemplu, consumul de ceai verde, negru trebuie limitat pe perioada sarcinii si lactatiei, deoarece si acestea contin diferite concentratii de cafeina care pot provoca stari de agitatie si nervozitatecare se transmit si la fat.
De asemenea, consumul prelungit sau in cantitate mare de ceai verde poate antrena o pierdere de calciu si fier.In
perioada sarcinii NU se vor administra purgative din plante ce contin alcaloizi (aloe, crusin), plante cu principii amare (coada-soricelului, rostopasca, pelin, obligeana), ulei esential de anason, fenicul, marar, patrunjel, ardei iute, plante ce contin estrogeni (salvie, lemn-dulce), derivati de opiu (seminte de mac), deoarece pot declansa contractii uterine.De aceea, ca si in cazul medicamentelor, si medicul ginecolog care monitorizeaza sarcina trebuie informat despre remediile la care apelam.
Citeste continuarea pe copilul.ro